Wiem ze na tym forum jest duzo wielbicieli firmy ADA i duzo z was wie duzo na temat jej produktow!nigdzie niemoge tego znalesc a chodzi mi konkretnie o ich akwaria mianowicie o to z jakiej szyby sa robione czy tylko i wyloncznie ze szkla opti white czy tez np z guardiana itp nigdy niewidzialem szkla opti na zywo niestety niema tego u nas w sklepach i praktycznie szansa kupienia lub zobaczenia takiego akwarium jest tylko na internecie!to tak troche jak kupywac kota w worku!planuje zmienic swoje akwa na wieksze na poczatku myslalem o osace ale po tym jak poczytalem o akwaria ze szkla opti o zadowolonych ludziach itp chcialbym zakupic wlasnie opti!wiec znalazlem strone ady akwaria sa dostepne w stanach wiec poprostu moge w koncu je kupic tylko ma pare dylematow odnosnie opisow tych akwariow zalonczam linka
http://www.adana-usa.com/index.php?main ... cts_id=121 chodzi mi o to ze prz jednych pisze ze sa ze szkla opti white na innych low iron a jeszcze innych high clarity i moim zdaniem na zdjeciach widac roznice w szkle wiez ze opti white to szklo bardzo przezroczyste o niskiej zawartosci zelaza wiec niewiem dlaczego sa takie opisy i roznica w wygladzie na zdjeciach!chcialbym was prosic o pomoc!czy wszystkie akwaria ady sa z opti white czy nie? z gory dziekuje!
Jak chcesz zobaczyć jak OW mniej więcej wygląda,to poszukaj małych akwariów "kostek" Fluval-a, tylko tych ze ściąganą pokrywą (szyba, klejenie) lub zwróć uwagę na przejrzystość akrylów BIOCUBE od Oceanic. Te przykłady znajdziesz w większości sklepów w Chicago i na przedmieściach.
Jak tylko bede mial czas to skorzystam z twojej rady i pogladam sobie:)
http://www.thegreenmachineonline.com/ar ... techniques z tej strony wynika ze chyba wszystkie cube garden ady sa opti moze fakttycznie zdjecia sa kiepskie i nieoddaja tego co powinny
Each tank is produced by craftsman carefully, to the exacting standards of ADA with High clarity, low iron glass. The silicone work is practically invisible - we have never seen silicone work to this standard before. Ever. These tanks are beautifully and precisely made and will showcase your aquascape superbly. Most Cube Gardens include Cube Garden Hooks.
torpedoss napisał(a):Each tank is produced by craftsman carefully, to the exacting standards of ADA with High clarity, low iron glass.
no i masz odpowiedz.
Jeżeli będziesz robił zakupy, to bardziej polecam ten sklep który podałem wcześniej. W aqua forest jest droższa przesyłka i dużo wolniej wysyłają. Powodzenia z baniakiem
Torpedoss: mam kilka (4) szkieł ady, wszystkie OW, ale żadne z nich nie wygląda tak "przeźroczyście" jak w ofercie handlowej. Przy zakupie ostatniego ze szkieł prosiłem o transparentne, dostałem OW. Niedawno kupiłem szkło z nowym już logiem ADA, również jest niebieskie, więc różnica w szkłach ADA to chyba ściema.
Torpedoss: mam kilka (4) szkieł ady, wszystkie OW, ale żadne z nich nie wygląda tak "przeźroczyście" jak w ofercie handlowej. Przy zakupie ostatniego ze szkieł prosiłem o transparentne, dostałem OW. Niedawno kupiłem szkło z nowym już logiem ADA, również jest niebieskie, więc różnica w szkłach ADA to chyba ściema.
czyli co wszystkie sa takie same a roznice na zdjeciach to tylko zludzenie?czyli podejrzewaz ze nie sa one tak naprawde opti?mi osobiscie chodzi tylko o nrmalne opt white takie jak robia w RA.obecnie mam profil ze zwyklego szkla w sklepie widzialem takie same akwarium jak mam ja stalo obok tak mysle ze to goardian to moje wygladalo normalnie jak czarne!
no i masz odpowiedz.
Jeżeli będziesz robił zakupy, to bardziej polecam ten sklep który podałem wcześniej. W aqua forest jest droższa przesyłka i dużo wolniej wysyłają. Powodzenia z baniakiem
dzieki!
1. ADA Cube Garden Superior (akwarium odlewane)
2. ADA Cube Garden (akwarium standardowe)
3. ADA Cube Garden Mist (standardowe z matową tylną szybą)
4. ADA Cube Garden Mist R type (boki i tył akwarium wykonane z jednego, giętego kawałka matowej szyby)
5. Do!aqua Cube Glass
2 i 3 to na pewno zbiorniki ze szkła odżelazionego (producent jest nieznany), 5 to na pewno nie jest szkło odżelazione.
rafau napisał(a):Torpedoss: mam kilka (4) szkieł ady, wszystkie OW, ale żadne z nich nie wygląda tak "przeźroczyście" jak w ofercie handlowej. Przy zakupie ostatniego ze szkieł prosiłem o transparentne, dostałem OW. Niedawno kupiłem szkło z nowym już logiem ADA, również jest niebieskie, więc różnica w szkłach ADA to chyba ściema.
na jednym z forum wyczytalem (link wyzej) ze sprzedawca odpisal ze wszystkie gardeny ady sa produkowane z op a na tej stronie z opisu wynika ze nie i czy moze w koncu ktos odpowiedziec co tu jest grane!im wiecej szukam wiadomosci na temat ich zbiornikow tym bardziej boli mnie glowa!http://www.adana.com.sg/productsPage/ada_aquarium_tank.html
Dzis byłem w sklepie (centum Londku). Tydzień temu został tam odpalony zbiornik Ada przez chłopaków z green machine (chyba 90).
Sam zbiornik zrobił na mnie duże wrażenie. Cudo po prostu.
Nie sądziłem ,że są jakieś różnice w szkłach. Przyjrzę się za tydzień.
Jeśli chodzi o klejenie, szlif i estetykę wykonania to lepszego nie widziałem.
Kleju praktycznie nie widać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 250 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej