Jak nisko uciąć Rotalę - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jak nisko uciąć Rotalę

Liczba wyświetleń: 1531·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.

16 paź 2011, 16:51 Jak nisko uciąć Rotalę  (#1)  

Witam
z poprzedniego akwarium zostawiłem sobie kilka gałązek rotali. teraz nie wiem czy już ją mogę uciąć, czy poczekać aż lepiej się ukorzeni. Dół rośliny nie wygląda najlepiej (łyse łodygi). chciałbym ją zagęścić.

Larwenz
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
michal322 Wrocław

16 paź 2011, 16:52   (#2)  

do granicy kamieni

michal322
Ranga: Znający temat

Miasto: Wrocław

sk91 Włocławek

16 paź 2011, 17:06   (#3)  

Jeśli to jest pierwsze cięcie to na wysokości 3-5cm. I każde kolejne coraz wyżej o 5 cm aż uzyskamy docelową wysokość. Trzy takie cięcia za każdym razem wyżej o 5cm powoduje ładne jej zagęszczenie.

sk91
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Włocławek

16 paź 2011, 17:18   (#4)  

Dziękuję za szybką poradę. A fakt że z dołu jest łysa nie przeszkadza?

Larwenz
Ranga: Początkujący

sk91 Włocławek

16 paź 2011, 17:46   (#5)  

Powiem Ci szczerze że nie wiem ;p zanim mi od dołu wyłysiały rotale to już dawno miałem uzyskaną docelową wysokość i nie ciąłem już tak nisko. Na logike to nie powinno to stanowić problemu, ale jak jest w praktyce to nie wiem ;p

sk91
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Włocławek

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Film Czym i jak sklejać aranżacje.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1785
Hej Film po niemiecku. Stefan z Liquid nature omawia i pokazuję czym i jak sklejać aranżacje. ?si=d04rmcLbowIe36gq
YouTube

Film Josh SIM - jak zbudować aranżacje z korzeni

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1517
Hej Ciekawy film. ?si=InoiqtMwe3iEi6uE
YouTube

(Film) Jak się ocenia akwaria konkursowe

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1178
Hej Oczywiście po niemiecku 😁. ?si=54kgAaHsIFw6r6SJ
YouTube

Jak skleić aranżację księżycową - mini moon gate

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4367
Zapraszam do obejrzenia.
YouTube

Jak to się robi w Liquid Nature - filmy

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1750
Witam Można zrobić film długi ale jest w nim wszystko co do tej pory firma Oase przedstawiła w tych 5 odcinkach. Tak więc jeśli macie wolne 40 minut to zobaczcie jak to się robi w Liquid Nature. Ed...
YouTube

Jak produkowane są rośliny Aquafleur

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1479
Zapraszam do obejrzenia. Straszne tylko te rozdziawione miny ;p
YouTube

Jak wzmocnić działanie kleju SuperGlue

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 9320
Klej cyjanoakrylowy w połączeniu z sodą oczyszczoną daje mocne połączenie, ale z dodatkiem grafitu -wg autora filmiku - jest jeszcze mocniejsze. Niektórzy eksperymentują też z innymi dodatkami np. wat...

Jak wyczyścić stary korzeń z glonów?

Wawzy w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 20593
witam, wzbogaciłem się o korzeń z drzewa tekowego sporych rozmiarów waga około 8kg korzeń był już akwarium i jest tonący, jednak na jego powierzchni zauwazyłem glony, i tu moje pytanie jak go odkazić...

Jak przymocowac roslinki do dna

kapek98 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 7715
Witam! Mam problem, a mianowicie wypadają mi roślinki, z których mam plan zrobić trawnik.Chce dowiedzieć się czy mogę je przymocować do dna za pomocą zszywaczy czy macie inny lepszy pomysł?

Jak preparować korzenie i gałęzie?

Amelka7 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 35416
preparowanie2.jpg Zapraszam do zapoznania się z moim opisem procesu preparowania korzeni i gałęzi w celu wydobycia faktur, usłojenia oraz zwiększenia trwałości i dezynfekcji przed umieszczeniem mate...

Statystyki

Ten temat przegląda 284 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 284 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.