substrat - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

substrat

Liczba wyświetleń: 497·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

15 paź 2011, 13:00 substrat  (#1)  

jaki substrat jest najlepszy i w niezłej cenie

jankozlowski
Ranga: Poznaje temat

15 paź 2011, 14:42 Re: substrat  (#2)  

jankozlowski napisał(a):jaki substrat jest najlepszy i w niezłej cenie
Taki który będzie Tobie odpowiadał. Ja osobiście używałem ziemi w moim 1 akwarium LT, później w 2gim użyłem tetry a teraz JBL AquaBasis Plus.Ogólnie nie narzekam, chociaż teraz po roku nawoże w pełni do słupa wody.Jest to spowodowane swiatełkiem < 0,9W/l + co2 czyli normalny tak zwany HT.

wizjo
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Substrat na długi okres czasu

Anonim 45734 w Podłoże · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 9441
Witam W tej chwili mam akwarium 375l, bo ja wiem może mam je jakieś 5 miesięcy. Akwarium jest na bazie ziemi ogrodowej (na początku były problemy z glonami ale to moja wina bo zacząłem świecić maksyma...
Całkiem dob.jpg

Substrat podżwirowy

adamon w Podłoże · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 9228
Start akwarium 240l, obsada to neony (100szt.), kirys panda (około 10szt.), zbrojniki różne (około 15 szt), może kilka skalarów. Rośliny raczej umiarkowane, ale chciałbym mieć możliwość posadzenia cze...
IMG20230105145617.jpg

Substrat czy Ziemia??

git66 w Podłoże · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8213
Opiszę temat. Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże. Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
powers-1.jpg

Substrat Growise Base i Power Sand

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3709
powers-1.jpg growise-base-1.jpg Na rynku pojawiły się nowe substraty podżwirowe, tym razem pod marką Growise. Ich opisy znajdziecie tutaj: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/podloza/substraty-nawo...

Substrat podżwirowy

Konrad13 w Podłoże · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 9050
Witam planuję reset akwarium, jak substrat podżwirowy polecacie lub podłoże aktywne? I czy mozna stosować oba naraz?

Media filtracyjne eheim substrat pro

Rafik2323 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1607
Witam , czy ktoś uzywa wypelnienia eheim substrat pro, zastanawia mnie czy podnosi ono twardość wody. Dzieki

Jaki substrat?

Najdzionix w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4681
Witam Planuję restart akwarium(128 L) i zastanawiam się nad podłożem, chcę na dno dać substrat i na to żwirek. Polecacie jakiś sprawdzony substrat pod żwirek? Nie planuje roślinnego akwarium, ale chc...

Substrat - w worku, czy luzem?

Letys w Podłoże · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7926
Dobry wieczór. Czy włożenie substratu Tropica Plant Growth Substrate do woreczka na media filtracyjne i przykrycie go H.E.L.P. Advanced Soil PLANTS jest dobrym pomysłem? Substrat w worku na pewno po...

Substrat tropica pod żwirek

dawid112 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2003
Witam chcem założyc akwarium 112ljałowe pod żwir chcem dodać około 3cm warstwe substratu soil pytani brzmi czy w późniejszym etapie nie bede miał problemu z pomiarem fosforu i żelaza w tafli wody? Czy...

Porowaty, drobny substrat bez nawozów

Dicortineff w Podłoże · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3745
Potrzebuję substrat, który jest porowaty, drobny i nie zawiera nawozów (lub ma ich minimalną ilość). Może stabilizować PH (nie musi). Idealnie gdyby był czarny lub ciemny. Macie jakieś doświadczenia? ...

Statystyki

Ten temat przegląda 433 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570951
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 433 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.