Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha

Liczba wyświetleń: 827·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Pery16 Wieliczka
Witam wszystkich, wpadł mi do głowy taki pomysł choć z góry raczej przesądzony o porażce realizacyjnej no ale od czego są marzenia.
Tak się składa iż mieście Krakowie już od ładnych kilku lat istnieje takie miejsce jak Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha.
W centrum ty odbywają się rożne ciekawe wydarzenia związane z Krajem Kwitnącej Wiśni i nie tylko, i tu sedno sprawy.
Czyż Pan Takashi Amano nie przedstawia swoją działalnością sztuki jaką jest kreowanie podwodnych ogrodów, jak również kapitalne zdjęcia otaczającej nas przyrody.
Zorganizowanie wystawy która rozpowszechnia akwarystykę na najwyższym poziomie super sprawa. Co Państwo myślą na ten temat?
Pozdrawiam.

Pery16
Ranga: Początkujący

Miasto: Wieliczka

Usunięto użytkownika 15150

05 paź 2011, 16:29   (#2)  

Tylko co akwarystyka roślinna ma wspólnego z Japonią poza Amano?

Usunięto użytkownika 15150

Kadazan Toruń / Bydgoszcz

05 paź 2011, 16:51   (#3)  

Tylko co akwarystyka roślinna ma wspólnego z Japonią poza Amano?

A co telefonia komórkowa ma wspólnego z Finlandią poza Nokią? :)

Nie bądź niesprawiedliwy, można mieć przesyt ADĄ i nie zachwycać się kolejnymi "kamieniami na trawniku", ale nie zaklinajmy rzeczywistości mówiąc, że Amano... to mało! :)

Zorganizowanie wystawy która rozpowszechnia akwarystykę na najwyższym poziomie super sprawa. Co Państwo myślą na ten temat?

To zależy bardzo od tego, kto pracuje w tym muzeum. Może warto ich (ludzi stamtąd) zainteresować akwarystyką japońską, podrzucić im linki, katalogi ADA. Możliwe, że będą w stanie dodać trochę kontekstu, interpretacji kompozycji T.A. w oparciu o tło historyczne i/lub kulturowe.

...ale jeśli trafisz na opór materii, tak powszechny w Polsce, to szanse marne.
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." - Voltaire

Kadazan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Toruń / Bydgoszcz

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Opowieść o Japonii i Japońskiej akwarystyce w Krakowie

roslinyakwariowe.pl w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 850
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/styczen2010/japonia.jpg Zapraszamy wszystkich na pierwsze w tym roku spotkanie połączone z prelekcją. Tym razem naszym gościem będzie Grzeorz Mosu...

Akwarium na paludarium, trochę techniki

prazynka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 6045
Witajcie,mam kilka pytań nawiązujących do przebudowy. Chcę zmienić aranżację, by odpocząć od noszenia wiader z wodą. Mój zbiornik ma wymiary 90x45x45. Oświetlany jest HQI 2x70 (belka oświetleniowa). M...

Holender 100l (techniki mieszane)

luckan w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1746
Witam. Założyłem zbiornik roślinny 100l (wcześniej 43l), który miał być idealnym stosunkiem cena/jakość. Styl aranżacji to holender (na japoński jestem jeszcze za mało doświadczony). * czas: 3mc ...

nawożenie i troszkę techniki

Andrzej A w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 945
Mam wodę w kranie o następujących parametrach PH-7,5 ZOOLEK TWO-22 TWW-18 ZOOLEK Teraz chcę ją mieszać z kranową 50/50,czy podawać AQUA MINERAL ,jeśli tak to ile ? a może macie inne propozycj...

CO2 - różne techniki i nawożenie .

adamparker w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1412
Moje akwa to 75 litrów , 2x 15 W ( Aquarella i Flora -Glo) + odbłysniki , JBL Cristalprofi 120 i grzałka 100 W . Temperaura wody 24 C. Akwa ma 4 tygodnie. Podłoże Floran - 8 litrów. Rośliny : Hyg...

Statystyki

Ten temat przegląda 352 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570975
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 351 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.