Purigen, problem - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Purigen, problem

Liczba wyświetleń: 774·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
OjGeN Gliwice

29 wrz 2011, 20:54 Purigen, problem  (#1)  

Cześć. Regenerowałem mój purigen tak jak na instrukcji i po kąpieli w wodzie z uzdatniaczem śmierdzi chlorem. Wrzuciłem go do wody ale z większą dawką. Też mieliście takie problemy? Nie chcę potruć rybek.

OjGeN
Ranga: Znający temat

Miasto: Gliwice

kowcio77 Dublin

16 gru 2012, 01:09   (#2)  

Mi jak zalatywał chlorem to wsadziłem go do starego fan 3 zamiast gąbki (opakowanie 100ml) potem do wiadra z wodą. Wodę podmieniałem 3 razy dziennie. Po 2 dniach sprawdziłem i był bezwonny.

kowcio77
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Dublin

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Seachem Purigen - kto używa?

LeweLeweLof w Filtracja · Odpowiedzi: 154 · Wyświetlenia: 137277
Witam, mam pytanie czy ktos z was uzywal/uzywa PURIGEN firmy SEACHEM w swoim filtrze. Czy rzeczywiście jest on tak skuteczny, jest lepszy niz wegiel aktywowany? Z opisu preparatu "Prawie nie wchłania...
IMG_5010.jpg

Purigen - mleczna woda po pierwszym użyciu

TheRendash w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2604
Witam serdecznie, Akwarium bardzo amatorskie, założone 22.07.2024. Zestaw gotowy AQUAEL LEDDY 60XL - 60 x 30 x 40 cm (zmieniony wyłącznie filtr) Filtracja AQUAEL Turbo Filter 500 filtr wewnętrzny - t...
IMG_9640.jpg

Problem z mleczną wodą,

Martino w Filtracja · Odpowiedzi: 40 · Wyświetlenia: 19045
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku. Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...

Filtr RO problem z buczeniem

patrycja strzyż w Filtracja · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5457
witam, Mam taki problem, mianowicie co jakiś czas zaczyna mi buczeć pompa w filtrze RO, tak sądze, że to ona, bo dźwięk sie niesie, pomimo, że wyciągnę wtykę z gniazda ona i tak buczy, nie rozumiem ja...
IMG_20230328_150311.jpeg

Seachem purigen - mleczna woda

akwaAmator w Filtracja · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 10082
Dzisiaj włożyłem 100ml purigen do filtra w celu pozbycia się zabarwionej wody od korzenia. Co mnie zszokowalo to 30 min po włożeniu purigenu woda w akwarium mleko!. Wkład przepłukany przed włożeniem...
IMG_20210626_184330.jpg

Purigen - jak płuczecie po regeneracji?

Krzysiek Wawa w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8935
Zregenerowałem Purigen w ACE i teraz go płucze, ale cały czas delikatnie czuć go chlorem, jak długo płukaliście i w czym? Czy tylko w wodzie? Czy dodać coś do uzdatniania wody?

Sunsun HW-604B - problem z wirnikiem, co z bakteriami?

przemogasior w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2912
Cześć, Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...

Aquavitro Purfiltrum vs purigen

Piotrek123 w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2973
Czy ktoś stosował Aquavitro Purfiltrum i jest faktycznie lepszy od purigenu

Seachem Purigen gdzie ulokować

Traper w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 14124
Witam ! Gdzie mam włożyc woreczek z Seachem Purigen [100ml] w filtrze eheim professionel 4+ 350. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Problem z ceramiką

marek polk w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3159
Dzisiaj otrzymałem paczkę bio ceramiki z pewnego znanego sklepu akwarystycznego. Problem polega na tym po przepłukaniu wodą RO i włożeniu do filtra w ciągu 12h pH podskoczyło mi z 5,8 na 7,5. Jest sza...

Statystyki

Ten temat przegląda 370 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570935
 •  Liczba wątków: 48795
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 369 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.