Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
[img]http://rykoszyn.com/moie/dyfuzor/3.JPG
witam zakupiłem taki dyfuzor i mam problem
jest tam kostka lipowa wiec powinna z miej wylatywac mgiełka a wylatuja bąble i.
długośc weża to jakieś 1,5 m i nie zdążą sie rozpuścic wiec do akwa też wlatują
czy tak powinno być???? [/img]
-
rafał k
●
- Ranga: Początkujący
Taki sam sobie zrobiłem przed filtrem narurowym aczkolwiek później zrezygnowałem z kostki. Taki dyfuzor, o ile można to tak nazwać nie rozbije ci całkowicie co2 więc w odpowiedzi na Twoje pytanie to normalne, że lecą bąble, a jak duże to już zależy od jakości kostki. Proponuję do tego jednak narurowy.
-
Drack666
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Reda
miałem to dziadostwo, daj sobie luz z tym.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
maslo_82 napisał(a):miałem to dziadostwo, daj sobie luz z tym.
Może jako dyfuzor to masz racje  ale u mnie świetnie się sprawdza jako trójnik do co2 przed narurowym i koszt mały ok 4zł.
-
Drack666
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Reda
Powiązane tematy
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
dyf1.jpg
JBL przygotował kolejną nowość dedykowaną dla akwarystów roślinnych. Tym razem będzie to dyfuzor przepływowy (z wymiennym spiekiem) dostępny na 3 różne średnice węży filtracyjnych...
Czyt...
Nowość z wbudowanym licznikiem bąbelków.
Podejrzewam że jest to dyfuzor, tylko za bardzo nie wiem gdzie dokładnie się to montuje (wewnątrz akwarium czy poza) i po co jest to sitko... ma wejście na mały wężyk, 2 wejścia/wyjścia na węże 12/16....
Hej,
Jak w temacie. Przymierzam się do kupna zestawu co2 i zastanawiam się który z powyższych wybrać. Gdzieś przeczytałem, że reaktor raczej jest wskazany przy dużych przepływach w filtrze, co przy m...
Dzień dobry, mam szkalny dyfuzor z białym spiekiem, i czy w środku dyfuzora musi być woda? Moczę ten dyfuzor 2 dni a do środka nie dostała się ani kropelka.
Witam, jestem nowy na forum, ale może ktoś mi pomoże. Otóż zakupiłem JBL proflora taifun inline 19/25 ( nie pomyślałem wcześniej, żeby sobie zmierzyć wąż z filtra fx6) i chciałbym to sensownie połączy...
Używam u siebie w akwarium dyfuzora CO2, który kupiłem bardzo dawno temu w sklepie RA. Był on produkcji RA i jest całkiem spoko bo daje bardzo ładną mgiełkę z gazu. Niestety ma jedną wadę - strasznie ...
Jestem w trakcie powrotu do akwarystyki po kilku latach przerwy i wyjezdzie z Polski. Chcialbym zapytac jaki jest obecnie najbardziej optymalny sposob dozowania CO2?
Kilka lat temu probowalem pierwsz...
Mój nowy dyfuzor Tropica CO2 Diffuser 3-in-1 moczony przez kilka dni w wodzie, świeżo zainstalowany w akwarium i lecą z niego tylko takie duże bąble. Sprzedali mi jakiś wybrakowany egzemplarz?
|