Domowy filtr RO - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Domowy filtr RO

Liczba wyświetleń: 663·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

15 wrz 2011, 15:16 Domowy filtr RO  (#1)  

Witam posiadam domowy filtr RO z mineralizatorem i jonizatorem. Mam pytanie czy mogę lać do akwarium wodę po mineralizacji i jonizacji czy lepiej mieszać pół na pół czystą RO z kranówą.

adamolo
Ranga: Początkujący

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

20250206_134450.jpg

FILTR RO

kajper w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5410
Witam Chciałbym założyć pierwsze akwarium na wodzie RO. Chciałbym zakupić wydajny filtr RO (z pompą), który polecacie. Pozdrawiam

Mój filtr ro nie robi wody RO, czy to zesputa membrana?

Sebosska w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 15975
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...

Pytanie o filtr RO.

przemx23 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3073
Witam. Planuję zakup filtra RO. Tym filtrem prawdopodobnie będzie INVITAL RO Advanced. Jedyną wątpliwość jaką mam to częstotliwość korzystania z tego filtra. Mianowicie czy częstotliwość korzystania z...

Ca-Mg-K w kranówce a filtr Aquaphor

Agamemnon w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2984
Witam, Dziś zakupiłem test Zooleka Ca-Mg i zrobiłem test na wodzie kranowej, której używam w akwarium 25l. Wiem, że mam twardą wodę, ale wyniki trochę mnie zmartwiły. W kranówce mam 175mg/l Ca oraz...

Filtr RO

coolfon1988 w Nawożenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 10264
Hej, zastanawiam się nad kupnem filtra RO3 i chciałbym to. Jakoś podpiąć w mieszkaniu w bloku ale tak by tygodniowo robić 15 l wody RO ( ile czasu to zajmuje i ile litrów stracę na te 15 litrów ). Chc...

Podłączenie pompy pod filtr

radh w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3289
Nadchodzi okres świąteczny, potem długi weekend, urlopy itp stąd doszedłem do wniosku, że czas poważnie zastanowić się nad pompa. Wydaje mi się optymalnie będzie kupić urządzenie z 4 pompami. Moje pyt...

Filtr Osmotyczny parę pytań

mariusz1986 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2034
Witam kochani mam pytanie, ile wytrzymają wkłady fitra RO, otóż ma już rok czasu i nie wykazuje żądnego spadku filtracji oraz jakości KH i GH po roku 0, a Wodę mam twardą na poziomie 16 stopni....

Filtr RO znacznie podwyższa poziom fosforanów

lukaszpazi w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4112
Witam, Ze względu na problem z glonami postanowiłem zmierzyć poziom fosforanów. W tym celu sprawdziłem wodę w akwarium, wodociągową, oraz wodę z filtra RO. Wyniki są zaskakujące: Woda w akwarium około...

Filtr z węglem aktywnym a nawożenie

wujek_bogdan w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4532
Na początek, tym którzy nie mieli okazji przeczytać polecam artykuł na temat węgla aktywnego w akwarium . Gdy zakładałem akwarium nie miałem o tym zielonego pojęcia (czytając forum i oglądając niek...

Filtr RO i co dalej?

uszy w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1500
Ok, na bazie informacji, które zdobyłem tutaj: http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/akwarium/filtr-ro-technikalia-57156.html zapadła decyzja o zakupie filtra RO. Wpraw...

Statystyki

Ten temat przegląda 468 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570938
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 467 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.