Witam wszystkich. Mam mały problem (właściwie to duży). Do środy muszę przetransportować moje 200l akwa do nowego mieszkania (znajduje się tylko 400m dalej).
Próbowałem je sprzedać i w nowym mieszkaniu założyć nowe ale nie udało się i muszę się uporać z przeniesieniem.
Akwarium wygląda tak: (aukcja zakończona więc nikt mnie chyba o reklamę nie posądzi)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1776555946
W związku z przenosinami i tym, że byłem miesiąc poza domem akwarium jest obecnie mega zarośnięte.
Chciałbym je w nowym mieszkaniu lekko przeorganizować (wywalić te duże rośliny z tyłu zrobić z przodu trawnik z
Hemianthus callitrichoides i mam kilka pytań.
1. Czy wymienić
podłoże? Obecnie jest filtus floran ale i tak muszę przed transportem wszystko wybrać i myślałem żeby je trochę odświeżyć.
2. Jak dużą podmianę wody zrobić ? (leję z filtra RO więc nie ma problemu z czysta wodą)
3. Czy będę musiał robić zmiany w czasie oświetlania i podawaniu CO2? nie chcę przeżyć ataku glonów jakie się na początku zdarzają?
4. Jak duża może być różnica wysokości podłoża między przodem i tyłem? Obecnie jest prawie na płasko a chciałbym uzyskać efekt zarośniętego całkowicie tyłu i przestrzeni z przodu?