|
|
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
witam i znowu pytam??w przyszlym tygodniu chce zastartowac kostka tetra 30l ma to byc typowy krewetkowy roslinniak moze jakies male rybki !!mam tylko dylema jaki dno mam smaka na manado!ale czytam na forum ze sie moga glony pojawic??plan mam taki dno rosliny izalewam co2 oczywiscie niech pochula z dwa tygodnie i chce dolorzyc amanki ryby ewentualnie potem!roslinki jakie chce wsadzic to henki i mchy !jak to robic krok po kroku zeby sie ni zagloniloi rozchulalo????przepraszam za pisownie ale ja w autri mieszkam 14 lat i pojawiaja sie braki!!  prosze o porady co ijak 
-
tomasz9664
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: wieden
manado podnosi ph , także dla krewetek nie bardzo polecam.
-
k2krzych
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: U.K.
Usunięto użytkownika 15150
przy takim litrażu za 70zł pół worka amazoni a nie jakieś manado
chyba że nie ma tam amazoni
-
Usunięto użytkownika 15150
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
k2krzych napisał(a):manado podnosi ph , także dla krewetek nie bardzo polecam.
Nic podobnego.
-

Artur Wrocław
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Wrocław
ludziska wytlumaczcie mi skrota ro?mikro?makro? amazonia?bo sie wtym calkowicie nie lapie!!dziekulasy!! 
-
tomasz9664
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: wieden
jak chcesz krewetki to pro soil lub shrimp soil i koniec
przy tych podłożach nie ma co się obawiać o glony
-
lukilak1994
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Gliwice
tomasz9664 napisał(a):ludziska wytlumaczcie mi skrota ro?mikro?makro? amazonia?bo sie wtym calkowicie nie lapie!!dziekulasy!! 
RO - filtr odwróconej osmozy
Micro-nawóz mikroelementowy
Macro-nawóz makroelementowy
Amazonia-podłoże
-

Artur Wrocław
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Wrocław
Powiązane tematy
Miałem podpiąć pod swój starusieńki 10-letni wątek, ale wszystko praktycznie ulegnie zmianie, więc postanowiłem założyć nowy wątek. Nawet pierwotny litraż uległ zmianie z 1 tys litrów na 1260 tys ;) S...
W moim zbiorniku od dłuższego czasu zalegają się glony i sinice, jak sobie z tym poradzić?
Akwarium 40l
Obsada głównie kolcobrzuchy i krewetki
Gęstrza roślinność i to ona głównie łapie glony
Filtr...
Witam,
Jak filtr zewnetrzny polecilibyscie do kostki 50x50x50?
Pozdrawiam,
Robert
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Cześć
W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...
potrzebuje pilnej pomocy w restarcie akwarium.
Witam wszystkich,
Proszę o poradę w kwestii doboru oświetlenia do kostki 40x40x40.
Akwarium będzie prowadzone na podłożu aktywnym + co2 , rośliny średnio wymagające i wymagające. Na tą chwilę zasta...
Cześć,
Po długiej walce z glonami, brakiem wzrostu roślin, gnijącymi liścmi przygotowuję się do restartu zbiornika (kostka 30x30x35).
Chcę tym razem podejść metodycznie i upewnić się, że podstawy są ...
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy przed dołożeniem kolejnej gąbki do filtra zewnętrznego muszę ją wypłukać w wodzie z akwarium, czy może być pod kranem
Witajcie - mam dylemat i może Wy mi pomożecie w doborze wsymiany oświetlenia do kostki poniżej.
Obecnie mam Aquaela Leddy Slim 16W Sunny + Plant ale musze kombinowac aby było nad aklwarium bo jest za...
|
|