Matrix w filtrze - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Matrix w filtrze

Liczba wyświetleń: 677·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Wygląd listy:

31 lip 2011, 20:58 Matrix w filtrze  (#1)  

Ma ktoś matrix w filtrze? Chodzi mi o parametry i kondycje roślin w akwarium jak go stosujecie.

szoln
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

31 lip 2011, 21:21   (#2)  

To jest zwykły wkład do filtra, mający pełnić rolę złoża dla bakterii po pewnym czasie gdy bakterie zasiedlą jego porowatą powierzchnie stanie się wkładem który nazywamy biologicznym. Sekcja biologiczna filtra jest jedną z ważniejszych o ile nie najważniejszą częścią filtracji.

Ten który Ty przedstawiłeś jest tak samo dobry jak podobne jemu z innych firm.

aquamateo
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Film Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1498
Hej Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
IMG_20221105_183050.jpg

Ankieta: Sera Siporax VS Seachem Matrix

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 12296
Kto z Was używa jednego lub drugiego wkładu biologicznego wymienionego w temacie?
20211014_110203286_iOS.jpg

Matrix czy Qualdrop oto jest pytanie

DamianS w Filtracja · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 18330
Witam szanowna akwa brać! Powiem krótko, dwa lata nie miałem zbiornika i teraz przyszedł czas na założenie. Baniak 240L + Skylight L + Biomaster 600. Wypadłem trochę z tematów i chciałbym się dowiedz...
IMG_4254.JPG

Seachem Matrix nietypowe opakowanie

Ciechan w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5730
Czy spotkał się ktoś z was z takim opakowaniem? IMG_4254.JPG Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

Seachem Matrix ciekawostka.

Martino w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3122
Cześć, borykałem się bardzo długo z wysokim potasem w swoim zbiorniku (60-75 K). Czytałem, pisałem i każdy wykluczał media w filtrze. Coś mnie tknęło o zrobiłem test mediów. I ku mojemu zdziwieniu pot...

Przepływ wody w filtrze

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1496
Witam czy ma ktoś używa filtrów Ikola Classic. Interesują mnie jeden z dwóch 250 lub 350 bardziej 350, tylko chodzi, o realny przepływ wody wiem, nieraz były tematy poruszane itd. ale chodzi o te dwa ...

Krewetki w filtrze a światło

szkot w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2336
Dzień dobry, W akwarium, w którym są krewetki z reguły zakłada się gąbkę jako prefiltr. Chciałbym stworzyć akwarium, które poza dolewaniem wody i karmieniem nie wymaga zupełnie opieki. To czy prefi...

Matrix regeneracja

KamilG w Filtracja · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 7277
Witam, czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zregenerować Matrix? Szukałem i nie znalazłem z góry dziękuję!

Tetra EX 800 Plus + matrix purigen

artxman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2762
gdzie polecacie wsadzić matrix i purigen w Tex800 ?

Matrix czy pumeks ogrodniczy?

Borys w Filtracja · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 9066
Witam, chciałem odświeżyć temat, który kiedyś wynikł na forum, ale zakładam nowy, ponieważ tamten miał temat nie pasujący do dyskusji, a na końcu rozmowa zeszła na inny tor... a mianowicie zastanawi...

Statystyki

Ten temat przegląda 383 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 383 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.