Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
oświetlenie:aqael deco light 9v
rośliny:rotalla green,rotalla red,limfonia symfonia
podłoże: zwykły drobny jasny żwirek
nawożenie:ferro aktiv 2ml na tydzień
ryby:4 red chery,2 badis badis,2 ostosek
filtracja:filtr gąbkowy
ogrzewanie: grzałka 5v
prosze o komentarze
-
Gość
●
Szczerze to zalatuje akwarium 10 latka, brakuje tylko plastykowych roślinek.
Poza tym z tymi zdjęciami to jakiś żart.
Pierwsze kilka to zbliżenia rybek, a ostatnie w końcu akwa. Tylko dlatego, że jestem cierpliwy oglądałem do końca. W temacie jak opisać akwa pisze wyraźnie, że ogólna fota zbiornika powinna być pierwsza!!!
Poza tym po co tyle zdjęć rybek skoro to jest forum głownie o akwarystyce ROŚLINNEJ, więc powinno być jedno zdjęcie rybek, a reszta roślin
-
kuba1025
●
- Ranga: Poznaje temat
Witam
Nie odbierz mnie żle ,ale to akwarium prócz rybek nie prezentuje nic.Niema tu żadnego porządku .Filtr nie zasloniety przez rośliny zbyt bardzo rzuca sie w oczy,rosliny nie po przycinane tak jakby wyciągniete z koszyka i wsadzone wkupie.Nie wiem czy to szyba brudna czy kiepska jakość zdjęcia.Korzeń albo obróć do góry nogami albo go wyrzuć i dosadź wiecej roślin.Rybki fajne.
Pozdrawiam
-

angulia
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Milicz
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
wiem dlatego prosze was o pomoc w tym zbiorniku zwykle interesowłem się paletkami chciałbym stworzyć tym rybom dobre warunki dlatego prosze o rady planuje jakiś mały trawnik doradzicie z czego go zrobić
-
Gość
●
Witam ponownie
Czy kolega cokolwiek czytał o tych rybkach w jakich powinny przebywać w warunkach?
9l to zbyt mało miejsca jak na te ryby i za mała obsada roslin.tu masz linka poczytaj trochę sobie i przemyśl wszystko dokładnie,może lepiej pomyśleć nad innym gatunkiemryb i wiekszym zbiornikiem,a jak już nie chcesz to fajną roślinka na trawnik jest elatine triandra i posadz jakieś cryptocoryny, ale lepiej sobie to przemyśl
http://www.bojownik.pl/index.php?showtopic=13228
Pozdro
Arek
-

angulia
●
arku te ryby tylko chwilowo przebywają w tym zbiorniku za około mieśiąc pujdą do 54l ostatnio kiedy wpuściłem je do ogulnego paletki zabiły samice a samca zmasakrowały cudem udało misie go uratować a i w poniedziałek postaram sie dokupić jakąś ładną roślinkę a i dodam że akwa jest dopiero w połowie pracy
-
Gość
●
A to zmienia postać rzeczy widocznie nie doczytałem ,że planujesz zmienić zbiornik na większy .Z tego co wyczytałem te ryby potrzebują kryjówek np, z kokosa i dużą obsade roślin,dno zacienione,więc przydadzą sie tu duże rośliny cryptocoryny ,limnophilie itp.Jakieś kamole do złożenia tarła.Porób jakieś kryjówki i żwirek zmień na ciemniejszy.
Jeżeli pomogłem Ci w jakiś sposób to sie cieszę po to jesteśmy ,żeby sobie pomagać i wspierać na wzajem.Może jak znajde jakiś fajny aranż to Ci wyslę linka!!!
Pozdrawiam
Arek
-

angulia
●
dzięki za propozycje ale okture akwa dokładnie chodziło
-
Gość
●
jakaś aktualizacja?!
i co to za roślinka limfonia symfonia ? pierwszy słyszą i nawet google milczy w tym temacie
-

djwow
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
|
|