Prętnik - biała plamka na głowie
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam,
Prosiłbym o radę czy biała plamka na głowie u prętnika karłowatego widoczna na zdjęciach to coś poważnego i jakie czynności należy poczynić aby się tego pozbyć?
Z góry dzięki
-
wiercik
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Może mu się łuski oderwały?
-
kuba1025
●
- Ranga: Poznaje temat
dzięki - mi również na to wygląda, że gdzieś o coś zaczepił lub 'przydzwonił'
Coś trzeba zapodać czy zostawić tak jak jest?
-
wiercik
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Cześć
Mam haremik prątników karłowatych (2+1), ostatnio odbyło się tarło, wykluły się młode, samiec o nie dba, je tyle co zwykle.
Jakieś 5 dni temu zauważyłem, że podczas przeganiania samicy, samiec ...
Witam! Prętniki karłowate kupione tydzień temu, aklimatyzowane przez dwie godziny dolewaniem po trochu wody z akwarium do ich `kojca`. Akwarium 54l, krewetki, otoski, bystrzyki amandy, dużo roślinnośc...
Myślicie, że jest kotna czy przekarmiona? _20190830_192901.jpeg
Mam problem z moim prętnikiem polegający na tym, że sporo odbiega wyglądem od osobników które widuję na zdjęciach czy filmikach w internecie. Prętnik jest strasznie chudy, ma zapadnięty brzuch, a powi...
Cześć. Co to może być? Zaznaczam że nie mam możliości izolatki. Inna obsada w porządku. Nie zauważam jakis dziwnych znaków.
Sory za jakiś zdjęcia ale ciężko wyłapać.
Pozdrawiam
Mam 3 głupiki (2 samice 1 samiec) i samica ma taką czarną plamke (widać na zdjęciu). Także zauważyłem że samica pływa blisko obok samca
Witam, mam problem z dziwną plamką na sumie rekinim. Co to może być? Próbowałem cmf i baktoforte, bez skutków. Inne ryby w porządku.
-akwarium 200L
-parametry nie znane
-filtr zewnętrzny, ceramika, t...
Hej, wczoraj kupiłem 6 neonów czerwonych a dzisiaj na jednym zauważyłem biała kroste, czy to ospa rybia czy coś poważnego? IMG_20171121_172725773.jpg IMG_20171121_172554284.jpg
Proszę o poradę w temacie prętników karłowatych.
Miałem parkę tych ryb, podobnej wielkości, niestety samica chyba ma za dużo siły lub czegoś innego :) jednego samca zamęczyła - niestety na śmierć. D...
Witam,
trzymał ktoś może prętniki karłowate w akwarium bez pokrywy? Ciekawi mnie czy jest opcja trzymania ich w akwarium gdzie temperatura powietrza nad taflą wody to ok 20-22 stopnie, a temperatura ...
|
|