ciemniejący piasek rano bialy wieczorem,co to moze byc??? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

ciemniejący piasek rano bialy wieczorem,co to moze byc???

Liczba wyświetleń: 615·Brak odpowiedzi
Identyfikacja i walka z glonami i sinicami. Skuteczne metody zapobiegania.
witam forumowiczów,mam pytanko.rano w akwa piasek mam czarny a po kilku godzinach od zapalenia sie światła piasek zaczyna robić sie znowu biały tak jak powinien być,tylko pod kamieniami zostaje ciemny bo niedociera tam światło.podawałem bakterie po podmiance myślałem że to może jakiś szczep,ale od jakiegoś czasu wysypały mi sie glony i mam wrażenie że to jakiś glon.zastanawiam sie czy to aby nie sinice.miał ktoś już taki przypadek??prosze o porade.

makapaka
Ranga: Początkujący

Powrót do Glony

Powiązane tematy

IMG_20260130_171052[1].jpg

Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ?

Badman w Glony · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3201
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia. Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
1478803862857.jpg

Bialy nalot ...plesn ? Glut ? Proszę o pomoc :)

KOfSON w Glony · Odpowiedzi: 62 · Wyświetlenia: 15078
Akwarium : 37 L Nawóz : na sam dol / Mieszanka bogatej ziemi z gliną + co2 ( z bimbrowni >woda drozdze cukier ) (+ tropical aqua care : BactoActive na start akwa) Zwir : Na spodzie stary wygotowa...
1.jpg

Bialy nalot w akwarium

Tomasz221276 w Glony · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1643
Witam akwarystow Ostatnio zauwazylem bialy nalot na dnie akwarium i nuie wiem co to jest poprosil bym o pomoc i rade

Wie ktoś co to może być za glon?

młody akwa maniak w Glony · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2477
Robię podmianke i teraz jest go najlepiej widać jak nie jest pod wodą bo jak jest w wodzie to ciężko było go uchwycić na zdj IMG_20190617_113046.jpeg IMG_20190617_113044.jpeg

Co to za glon, a może roślina?

dr-Zet w Glony · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3855
Witam, czy ktoś jest w stanie rozpoznać, co to jest? Jestem całkiem zdezorientowany. Wygląda jak jakiś glon, ale zdecydowanie takiego jeszcze nie widziałem. Trzyma się szyb i roślin za pomocą głównej...

Miał być Low-tech a jest glonarium...

necvip w Glony · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3382
Witam, Po paru latach postanowiłem powrócić do akwarystyki, zaplanowałem sobie że będzie to akwarium typu low-tech. Start 13 marzec - dodałem jakieś bakterie na start Akwarium 126L 80x35x45 Oświetl...

Prosze o identyfikacje.. czy to glony, a moze cos innego

Adamss w Glony · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1726
Witam, po okolo 4 mc. od postawienia zbiornika pokazaly mi sie takie szczoteczki na roslinach... N ie wiem, czy bylo to spowodowane przyniesieniem mchu do zbiornika czyms innym. C zy moze ktos wie c...

Pierwotniaki, stułbie czy może coś innego

kubas33 w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4355
Witam, w moim świeżo założonym akwarium kilka dni po posadzeniu roślin, początkowo na roślinach,a teraz także i na szybach pojawiły się takie białe włoski, wielkości kilku mm którę tworzą taki jakkby ...

Czy ktoś może mi pomóc w ustaleniu co to jest ?

saavi w Glony · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 899
Cześć czy ktoś może ma jakieś doświadczenie z "tym czymś" co znalazłem u siebie na szybie akwarium po kilkudniowej mojej nieobecności? Najciekawsze jest to że to coś bardzo wolno ale wędruje...

Glony Czy mogą być spowodowane nadmiarem mikro?

69stiwi w Glony · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2553
Witam potrzebuje waszej pomocy, a mianowicie chodzi o glony. Czy pojawienie się tych glonów głownie na tylniej szybie http://phototive.com/uplo...odoshijekd.jpeg może byc spowodowane nadmiarem mikro?...

Statystyki

Ten temat przegląda 245 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570962
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 245 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.