Dziwne stworzenia na szybie
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam
Ostatnio zauważyłem dziwne stworzonka na szybie są one cienkie ok.0.01mm i długie na ok 1mm. Są one szarego koloru i mają czułka. Reszta w załączniku. Chciałbym się dowiedzieć co to jest i jak to zwalczyć i chyba co najważniejsze czy jest to pożyteczne czy niekorzystne dla akwarium. W akwarium mam tylko krewetki RC i mchy.
Pozdrawiam
-

Laston
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Opole
Może jakieś zdjecie tego małego potwora byś zrobił.Może jest to wypławka.
-

angulia
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Milicz
Powiązane tematy
Cześć,
proszę o pomoc w identyfikacji organizmów na szybie. Średnica około 1-2mm. Nie mają wyraźnego korpusu, tak jakby parzydełka wyrastały z jednego punktu, czyli takie bardziej krzaczaste niż drze...
Witam!
Zaobserwowałem w akwarium dziwne stworzenia (widoczne na zdjęciach w załączniku). Owe stworzenia są przyklejone do ścianki, lekko falują i się przemieszczają. W akwarium obecnie są tylko dwa oz...
Witam moje Tetry dziwnie zaczęły się zachowywać czy to objawy tarła ?
Witam.
Proszę o pomoc w identyfikacji białych kropek na szybie mojego krewetkarium.
Ich wielkość to ok. 0.5 mm, są stacjonarne, posiadają one małe czułki, które chowaj gdy coś się do nich zbliży (prz...
Witam mam pytanie odnosnie Bocji wspaniałej od jakis 2 tyg ma dziwne strasznie zachowanie jak na filmie i nie wiem dokladnie czy to jej normalne zachowanie czy jakas choroba byl bym wdzieczny za pomoc...
Witam,
problem jak w temacie i nie wiem co z tym zrobić :) . Pojawiły się kilka dni po wpuszczeniu krewetek, są bardzo malutkie i jak człowiek się przyjrzy delikatnie się poruszają. Na dole link do ...
Witam.
Mam problem z białymi robalami. Ostatnio się ich trochę namnożyło. Chyba załatwiły mi glonojada.
Przy okazji chciałem zapytać o te glony na trawie i pozostałych roślinach.
Wiecie jak pozbyć ...
Witam
Moje ryby (skalar i molinezja)
Pływają głową do góry (skalar od dzisiaj ,a molinezja od dłuższego czasu około miesiąca) i są osłabione ,opadają na dno.
Obsada to:
10-15 neonek
6 molinezji
2 sk...
Czy ktoś z Was pomógłby mi w identyfikacji pewnego stwora który nagle zamieszkał szyby w akwarium?
Zbiornik dojrzewa już 2 tygodnie, docelowo dla paletek. Nie ma tam jeszcze i nie było ani jednej żyw...
Podczas gdy wszystkie pozostałe Neony pływają w pozycji poziomej lekko skierowane pyszczkami w stronę podłoża (w czasie gdy chowają się w roślinach), jeden, największy z nich, pływa pyszczkiem skierow...
|