Szare coś w podłożu - co to jest ?? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Szare coś w podłożu - co to jest ??

Liczba wyświetleń: 1353·Odpowiedzi: 4
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam restartuje Akwarium i w podłożu znalazłem takie coś. Wyglada jak mały kamyczek jest bezwonne ale można to zgnieść wycieka z niego szara maz.
Załączniki
1.jpg
1.jpg (113.87 KiB) Przeglądane 962 razy

diabel

12lkupis Wodzisła Śląski

21 lip 2011, 21:10   (#2)  

A jakie miałeś podłoże jakie rośliny, może to pozostałość jakiejś bulwy i czy bardziej przypomina minerał czy roślinę?
Akwarium-interaktywna telewizja dla kotów

12lkupis
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Wodzisła Śląski

21 lip 2011, 22:20   (#3)  

Raczej nie po roślinie, jest rozsiane po całym akwa w większosci znajdowało się w niższej warstwie w ADA POWER SAND.

Podłoże:
ADA AQUA SOIL AMAZONIA
ADA POWER SAND

Ani materiał ani roślinę ma miękką skorupke wypełnioną szarym płynem.

Mam 3 zbrojniki
krewetki red cherry
7 neonów

Edit:
Średnica tego czegoś to koło 3mm do 6mm

diabel

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

09 sty 2012, 20:33   (#4)  

Mam to samo w swoim akwarium. Zestaw podłoża identyczny. Czy ktoś jeszcze spotkał się z czymś takim?

tomcio978
Ranga: Początkujący

09 sty 2012, 21:23   (#5)  

Pewnie POWER do SAND'u :D :D :D

Bombastic
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

IMG_20220222_133212.jpg

[54l] Zakładanie akwarium na podłożu aktywnym

wixa w Podłoże · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8708
Witam, mam kilka pytań odnośnie podłoża aktywanego Najpierw krótki opis mojego akwarium -wymiary 60x30x30 -oswietlenie Aquael Sunny LED 2x10W -filtr kubełkowy nie znam nazwy ale to będzie raczej SunSu...
YouTube

Film Fluvala o podłożu Stratum

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4553
Fluval wypuścił nowy film dedykowany swoim podłożom.

Początki akwarium na podłożu aktywnym

szkot w Podłoże · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6045
Dzień dobry Ostatnio zdawałem już kilka pytań odnośnie mojego akwarium. Czy akwarium na podłożu aktywnym przez pierwsze miesiące może sprawiać trudności w hodowli epifitow? Czy istnieje w ogóle tak...

Co sądzidzicie o podłożu manado firmy JBL.

girzol w Podłoże · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 12535
Witam Tak jak w temacie kupiłem ostatnio okazyjnie na allegro w/w podłoże ale teraz się wacham czy zrobiłem dobrze.

Start na podłożu Aquasubstrate 2+

dewes w Podłoże · Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 21753
Witam. OPIS ZBIORNIKA: 80dł.x35szer.x50wys. Oświetlenie belka-6x24W T5 Co2-butla wysokociśnieniowa gaz rozprowadzany za pomocą spieka cer.50mm 24h/dobę. Filtracja Kubeł HW-402B Roślinność:(zasadzona ...

Ceramika w podłożu?

Blukasz w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3568
Chciałbym zastosować kilka litrów starej używanej ceramiki jako podwyższenie w celu stworzenia małego pagórka w tylnej części akwarium. Na wierzch pójdzie kilka centymetrów czarnego jałowego żwirku. C...

Czy jest Power Sand Special zbędny?

ArtFed w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1337
Witam. Mam zamiar zakładać kolejny zbiornik. Akwarium: 45 litrów (50x30x30) OptiWhite. Jeszcze nie wiem, czy to będzie Iwagumi, czy Holander... Ale mam pytanie, czy przy takim małym zbiorniku zbędny ...

Alfagrog - Kto słyszał, kto używał, kto coś wie :)?

Rfck w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1409
W poszukiwaniu drobnej lawy do kolejnego projektu natknąłem się na produkt zwany Alfagrog. Jest to porowaty, ceramiczny materiał którego można użyć jako wkład do filtra, podłoże lub w moim przypadku j...

Pro Soil - dlaczego jest niedostępny?

nquest w Podłoże · Odpowiedzi: 70 · Wyświetlenia: 25254
prosoil.jpg Witam Zakładam nowe akwarium, zastanawiałem się co do podłoży (ada czy pro soil) wybór padł na pro soil - o zgrozo - a tu BRAK nie ma na roślinyakwariowe.pl i na znanym portalu aukcyjny...

Grzebanie w Podłożu

Adam562 w Podłoże · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 4623
Czy grzebanie w podłożu w nowo co założonym baniaku około 2 tygodni temu , może mieć wpływ na klarowność wody i rozwój glonów ?

Statystyki

Ten temat przegląda 292 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570988
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36932

•  Najnowszy użytkownik: CichyMarek

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 292 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.