a dla mnie to też hedyotis. bacopa monieri- młoda sadzonka jest podobna- potem wyrasta i "brzydzieje"- taka gruboszowata i niezgrabna ble... choć może w dużym holendrze jako duża kępa....
Witam
Obejrzyj sobie film na RA o przycinaniu i tam ją znajdziesz.Sam ją miałem u siebie w akwa przepiekna roslina,lubi być cieta i idealnie nadaje sie na drugi plan.
Pozdrawiam
przemogasior w Glony· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2544
Cześć.
Na początku czerwca zrestartowałem założony bez żadnej wiedzy zbiornik i uruchomiłem go na nowo na podłożu aktywnym (dokładny opis baniaka poniżej).
Około półtora/dwóch miesięcy temu pojawił s...
kinga tajmer w Glony· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9032
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
hyniks w Rośliny· Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 25441
Witajcie
Przychodzę z prośbą o pomoc bo lekko nie ogarniam zaistniałej sytuacji.
Akwarium to 200l 100x40x50 . Na dnie 27l podłoża aktywnego Chihiros aqua soil, do tego aranżacja czyli dragony + korz...
mateusz mateusz w Nawożenie· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 7834
Witajcie,
Piszę z nadzieją na uzyskanie pomocy i podpowiedzi.
Opiszę akwarium, parametry a później problem.
Akwarium 220x55x60h zalane lipiec 2024
Filtracja sump ok 120L brutto (gąbki różnej gradac...
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium. Jest ono roślinne ale razem z pyszczakami obecnie. Oświetlenie mam 110 wat led. Filtr ultramax 2000 bt. Z dozownika nawoże codziennie aquart macro green 5 ml i aq...
lukaszsz w Oświetlenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3318
Dzień dobry.
Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie.
Na ten moment mam:
1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm
2. Diversa LED Expert ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 307 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej