Czym wyczyścic filtr? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czym wyczyścic filtr?

Liczba wyświetleń: 1476·Odpowiedzi: 2
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
digypro Bydgoszcz

13 lip 2011, 16:52 Czym wyczyścic filtr?  (#1)  

Witam,

Zakupiłem kubełek, wcześniej miałem kaskadę... i właśnie o nią chodzi... jest "delikatnie" mówiąc "zasyfiała". Czym/jak to wyczyścić? chodzi głownie o czyszczenie wylotu wody i "pojemnika" na wkłady (jakiś nalot, pewnie glony...). Filtr ma iść do szafy i być jako rezerwowy w razie czego...

digypro
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Bydgoszcz

Tomasz Opolskie

13 lip 2011, 17:23   (#2)  

Do kubełka myjka do naczyń i ognia! ;)

Do wylotów są specjalne czyściki, polecam te Eheima:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/index. ... lter_id=67
--
Tomek

Tomasz
Ranga: Konto firmowe (sponsor forum)

Miasto: Opolskie

digypro Bydgoszcz

13 lip 2011, 23:12   (#3)  

hehe....kubełek jest nowy (2 dni chodzi).... pytałem czym wyczyścić kaskadę :)

digypro
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Bydgoszcz

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Film Czym i jak sklejać aranżacje.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1814
Hej Film po niemiecku. Stefan z Liquid nature omawia i pokazuję czym i jak sklejać aranżacje. ?si=d04rmcLbowIe36gq
YouTube

Filtr ADA - materiał sponsorowany

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 6965
Zapraszam do obejrzenia.
tumblr_o21mgpRger1s3c1oao1_500.jpg

Czym jest (prawdziwe) akwarium holenderskie?

szarlej w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 34405
Do założenia tego wątku zachęciło mnie to, iż zauważyłem, że termin akwarium holederskie często używany jest "niewłaściwie" lub wręcz nadużywany. Zdarza się bowiem, że mianem tym określany j...

Jak wyczyścić stary korzeń z glonów?

Wawzy w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 20738
witam, wzbogaciłem się o korzeń z drzewa tekowego sporych rozmiarów waga około 8kg korzeń był już akwarium i jest tonący, jednak na jego powierzchni zauwazyłem glony, i tu moje pytanie jak go odkazić...

Filtr zew do małego akwarium (45l)

GregMad w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5561
Cześć. Wiem, że wątek już się pojawił w 2015r. ale .... chciałbym się dowiedzieć czy zmieniać i na co. Akwarium 45l. Kilka ryb, dużo roślin, trochę krewetek. Obecnie pracuje w nim Fan Mini Plus. Co do...

Filtr ADA Super Jet 150 wersja 2

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1608
jet.jpg Super Jet Filter ES-150 Ver.2 is new released Super Jet Filter ES-150 suitable for small aquarium tanks has been renewed to Ver. 2. The traditional stainless steel body remains the same. ...

Filtr do akwaterrarium i paludarium

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2663
Zobaczie co wyłapałem z nowości SunSuna- filtr do akwaterrarium, który można fajnie wykorzystać w paludarium. Szkoda, tylko, że nie jest w kolorze czarnym - łatwiej byłoby zamaskować go roślinami. Z...

Mech na kokosie czym zamocować?

Rozrabiak w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2539
Witam, Mam połówkę kokosa i chcę zamocować na niej mech. Można przywiązać żyłką, jednak chcę tego uniknąć. Jak inaczej można zamocować mech na kokosie? A przy okazji, jak mocujecie monte carlo na kam...

Aparat fotograficzny czyli czym robicie zdjęcia

salava8 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 27378
Czym fotografujecie swoje akwaria? Wpisujcie modele aparatów, obiektywów, ewentualne dodatkowe wyposażenie (statyw, oświetlenie itp.). Jeżeli ktoś ma ochotę może tutaj zamieszczać zdjęcia swoich bani...

Nature Aquarium - z czym to się je?

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 21690
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/marzec-2013/nam.jpg Pisząc o Nature Aquarium, najpierw trzeba przybliżyć postać Takashi'ego Amano, Japończyka, który wpr...

Statystyki

Ten temat przegląda 397 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 397 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.