Jaki najlepszy substrat pod żwirek kwarcowy 1-3mm
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Jak w temacie. oczywiście zachowując stosunek jakości do ceny.
Potrzebuje myślę 5l i na to żwirek akwarium 60/30 profil.
Np.:
Substrat JBL AquaBasis plus
Aquaclay Ground
Aquael AQUA GRUNT
Aquael AQUA FLORAN
Substrat Aquaclay ground "stare dno"
Substrat Florapol
Co wybrać?
Czy może polecacie coś innego??
-
kamil0s
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Nowy Sącz
no właśnie tylko ile tego pod żwirek 3L nie wystarczy?
A Tetra Plant Complete Substrate?
i czy sensowne ejst dołożenie do tego Florapol??
-
kamil0s
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Nowy Sącz
Powiązane tematy
Witam
W tej chwili mam akwarium 375l, bo ja wiem może mam je jakieś 5 miesięcy. Akwarium jest na bazie ziemi ogrodowej (na początku były problemy z glonami ale to moja wina bo zacząłem świecić maksyma...
Start akwarium 240l, obsada to neony (100szt.), kirys panda (około 10szt.), zbrojniki różne (około 15 szt), może kilka skalarów.
Rośliny raczej umiarkowane, ale chciałbym mieć możliwość posadzenia cze...
Czy ktoś się spotkał, aby czarny żwirek kwarcowo-ceramiczny farbował inny, jaśniejszy żwirek, który mam w akwarium?
Zakładałem akwarium prawie rok temu, dałem owego żwirku i wszystko było ok, po jakic...
Witam wszystkich.
Chciałbym po zlikwidowanym akwarium malawi założyć zbiornik ogólny.
Będzie do akwarium Aquael Glossy 260 l.Na dno chcę dać ziemi ogrodowej i na to czarny żwirek kwarcowy.
Robię to p...
Opiszę temat.
Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże.
Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
Wczoraj w sklepie akwarystycznym sprzedawca, który według mnie faktycznie ma dużą wiedzę z akwarystyki, powiedział mi, że dla roślin trawnikowych Seachem Flourite Dark może być zbyt ciężkim podłożem. ...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Witam planuję reset akwarium, jak substrat podżwirowy polecacie lub podłoże aktywne? I czy mozna stosować oba naraz?
Kupiłem sobie nowe akwarium o wymiarach 60X35X35. Niestety chyba coś mnie zamroczyło przy zakupie podłoża aktywnego (NEO Soil Plant Brown 8l) i kupiłem go za mało :( Wg kalkulatora wychodzi mi, że będ...
Witam mam pytanie czy dobry to jest pomysł żeby na dno najpierw nasypać zwirek przykryć go siatka elewacyjna plastikowa a następnie na to nasypać piasek kwarcowy?
Wysłane z SM-A515F przy użyciu apli...
|