Uzupełnienie roślin- prośba o pomoc w doborze. - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Uzupełnienie roślin- prośba o pomoc w doborze.

Liczba wyświetleń: 848·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
cybbul Nowy Sącz
Szukam rośliny na trzeci plan do tego akwa
Obrazek
Potrzebuję cos w miejsce L.arcuaty, bo moim zdaniem za mało się odcina od rotali. Teraz mam pyatnie jaką tą roślinę. Nie chcę żeby była jakaś specjalnie trudna w uprawie. Akwarium nawożone solami, jest CO2, 30W światła(niedługo nowe świetlówki pewnie) podłoże to Tetra complete substrate. Macie jakieś propozycję?
Ze swojej strony zastanawiałem się nad heternarthera zosteorifolią
Myślę żeby zmniejszyć też pole do popisu dla staurogyne i przed korzonkiem dać kilka szt pogostemona helferi? Co myślicie o tym pomyśle?

cybbul
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Nowy Sącz

lukilak1994 Gliwice

10 lip 2011, 22:31   (#2)  

Do klimatu akwa przydał by się strzelisty akcent, może nurzaniec :roll:

lukilak1994
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Gliwice

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Kilka ładnych ujęć roślin (George Farmer)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1368
Zapraszam do obejrzenia.
1645554671785.jpg

Wabi kusa wybór roślin

nuendo w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6079
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie paluadrium. Jednak , żeby nie rzucać się na głęboką wodę postanowiłem zrobić coś w stylu wabi kusa,ale z konstrukcją że skałami i mini wodospadem. Najwiekszym pro...
YouTube

Tutorial: aranżacja z wykorzystaniem 3 gatunków roślin

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1347
Aranżacja z wykorzystaniem 3 gatunków roślin. Podłoże: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=aquarium+soil&search_in_description=0&inc_subcat=0 Skały: https:...

Taśma do mocowania roślin

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-tasma-2-78b24326593a773a7c45b35505749d2c.jpg Miło nam poinformować iż do oferty dołączyły taśmy i nici do mocowania roślin. Oferujemy kilkuk...

Aranżacja 200l, pomoc

ribidi w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1204
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi? Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...

Klejenie roślin w wodzie

arek03 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4124
Witam czy jest możliwość klejenia mchu w wodzie . Jaki klej możecie polecić mi chciałem przymocować mech na skałach lecz akwarium już zalane jest. Wysłane z Redmi Note 8 Pro przy użyciu aplikacji m...

TerraPlanter - Ceramika do uprawy roślin

Rfck w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4728
Takie podobne do Adowego rulona, fajne ale drogie :) https://www.kickstarter.com/projects/terraplanter/terra-planter-the-inside-out-hydroponic-planter-pot?ref=67qcqa&utm_source=jellop&ja=z2ai...

Przyklejanie roślin w akwarium

młody akwa maniak w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2898
Co sądzicie o przyklejeniu anubiasa klejem kropelką?

SCAPER'S - prośba o ocenę

PKS_26 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5460
Po mału przygotowywana do nowego projektu:) prosze bardziej doświadczonych w aquascapingu o ocenę i ewentualnie krytykę. 2.jpg 3.jpg 1.jpg

Prośba o poradę w sprawie skał.

Krzysztof Radziszewski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4853
Bardzo proszę osoby, które posiadają poniższe rodzaje skał o wyrażenie opinii głównie pod kątem zmiany parametrów chemicznych wody w zbiorniku. Z góry dziękuję za pomoc. https://sklep.roslinyakwariow...

Statystyki

Ten temat przegląda 452 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570989
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 452 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.