Gnicie mikrozorium i ratoli - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Gnicie mikrozorium i ratoli

Liczba wyświetleń: 509·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
kakarot Kraków

03 lip 2011, 16:57 Gnicie mikrozorium i ratoli  (#1)  

Witam od jakiegoś czasu zaobserwowałem gnicie mikro i ratoli nie wiem czym to jest spowodowane bo raczej przesadzam z nawozami a nie zmniejszam dawek
dodatkowo stosuje carbo mineralizuje wode RO i do podmian dolewam potasu
Prosze o pomoc moze coś źle leje

kakarot
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Kraków

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_20170308_183554.jpg

Gnicie lodyg i starych liści u podstawy

krzysiek_knicz w Nawożenie · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 13381
Witam Od dłuższego czasu mam problem z gniciem roślin u podstawy, kiepskim wzrostem i obumieraniem starszych pędów oraz liści. Podłoże manado Co2 całą dobę Oświetlenie 4x39W plus 2x39W led ok 9H Ph...

Dziury w liściach, Gnicie, Szkliste liście

Silveraun w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3807
Witam jestem początkującym akwarystą i mam problem, pojawiające się dziury w liściach, szklistość, gnicie liści na łączeniu się z łodygą. Postaram się przedstawić jak najdokładniejszy opis baniaka: K...

Gnicie roślin przez kulki Gliniano Torfowe ?

awatar555 w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6597
Witam, 2 akwaria 25l i 60l przeszły restart z 2 miechy temu. W tedy niczym nie nawoziłem, około 2 tyg temu zaczołem nawozić kulkami gliniano torfowymi. Czy to możliwe że rośliny zaczęły gnić bo dostał...

Pomocy z mikrozorium

Usunięto użytkownika 24960 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2556
Witam, Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem dużej ilości mikrozorii, które dostałem w sklepie akwarystycznym. Postanowiłem je użyć w moim dojrzałym akwarium, oraz zbiorniku świeżo założonym,...

Gnicie łodyg roślin

girzol w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6480
Witam Stosuję metodę EI i wszystko do tej pory było ok rośliny rosły jak szalone, niestety coś się zatrzymało a lugwigia zaczeła gnić i tracić liście, łodyga robi sie brązowa następnie odpada cześć r...

Gnicie liści

Kevlar w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3672
Co może być przyczyną gnicia liści vallisnerii. Liście najpierw robią się przeźroczyste a później gniją. http://hotlink.empikfoto.pl/albumy20-89621-294230-previews-7763111_pic03122.j...

Statystyki

Ten temat przegląda 300 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570944
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 300 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.