|
|
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Czesc wszystkim .
Podczas wikendu zrobilem sobie wycieczke po skladach kamieniarskich. Znalazlem ciekawe kamienie ktore niezle by sie prezentowaly w akwa .
Tylko pytanie czy by sie nadaly do akwa .Moze ktos sie juz spotkal z takimi kamieniami i cos moze wie na temat skladu tych kamieni i czy sa bezpieczne. Nazwa kamienia ''KAMIEN ANTYCZNY'' . Zamieszcze pare zdjec .Moze ktos cos wie .
-

Przemon
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Wolbrom
Przejdź się jeszcze raz z flaszką octu w kieszeni. To będzie ew. pierwszy test, czy się nadają.
-

kier
●
- Miasto: Toruń
Jak kolega wyżej napisał - kiedy kamień zajdzie w reakcje z octem tzn. że się nie nadaje.
Wydaje mi się że testowałem kiedyś podobny kamień i niestety nie wyszedł pozytywnie.
-

PaPel
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kalisz
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
jaki antyczny - AKTYNICZNY daje lepiej niebieskim niż świetlówki w morszczakach  Normalnie żywa skała jak się patrzy.
-
kyzak
●
- Miasto: Kościan
..."i nie będziesz czerpał z wiedzy mojej jako iż niegodny jesteś"
Ostatnio edytowano 03 sie 2011, 20:19 przez stiV89, łącznie edytowano 1 raz
-
stiV89
●
He he fotograf zapomnial
Tak wlasnie mi sie wydaje ze to cos od magmy ,Zastanawialem sie czy ta skala nie zawiera jakis metali . A zawsze jak cos jest ladnie i wmiare po cenie to sie nie nadaje. 
-

Przemon
●
- Miasto: Wolbrom
Powiązane tematy
Witam!
Proszę mi powiedzieć jakich kamieni użyto na zdjęciu ??Jestem w trakcie zbierania materiałów do nowej aranżacji .Część już mam ,ale brakuje mi np kamieni.Czy są to może dragon stone czy może ...
Witam
Przedstawiam Wam swoje akwarium w tym linku
43 litry - "chwasty pośród kamieni" - Wojciech Mól
Na moim profilu YT są jeszcze dwa filmy.
Szkło optiwhite
Filtr fluval 304
Fil...
Kolejny odcinek "AkwaGadki".
Byłem dziś u znajomego, sprowadził on próbną partie kamieni, wygląda to tak jak poniżej. Ich struktura jest znakomita :!:
Jak się podobają?
http://i1143.photobucket.com/albums/n62...
Jak myślicie czy to dobry uklad do akwarium 120×50×50 iwugami
Jak myślicie czy to dobry uklad do akwarium 120×50×50 iwugami
Witam ponownie, takie mi się pytanie właśnie nasunęło, czy umieszczacie kamienie bezpośrednio na szybie/dnie akwarium? Bawię się tym hobby już trochę czasu i zawsze umieszczałem skały na podłożu, tym ...
Witam, cz ktoś może mi pomóc w identyfikacji kamieni.
Witam forumowiczów. Mam pytanie mam nadzieję, że wątek pasuje w tym miejscu. Czym mogę wyczyścić kamienie "lunar stone" które wyjąłem z akwarium. Zabrudzenie widać po wyjęciu z wody. Wtedy mamy różnic...
|
|