Test na PO4 -czy użyta tam chemia może być szkodliwa w akwa?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Właśnie przed chwila przez nieuwagę wlałem do akwarium zawartość próbówki, w której testowałem PO4 (test Zooleka). Jak na razie nie widzę by coś złego sie działo w akwarium. Wolę jednak zapytać czy ktoś wie czy odczynniki zawarte w takiej próbce mogą zaszkodzić rybom lub krewetkom?
pozdr
jedrek
-
jedrek1911
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kraków
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
witam ! chemik ze mnie żaden, ale na wszelki wypadek wrzuć do filtra trochę węgla 
-
cezar d
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: kołobrzeg
-
nic się nie stanie, gorzej by było, gdyby to był test amonowy, to bankowo szlag by trafił obsadę.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
Tez mi się wydaje że nic się nie stanie. Ale wez dla pewności podmień 30-50% wody i będziesz mógł spokojnie spać.
-

czosnek20053
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Strzelce Opolskie
Powiązane tematy
Dawno mnie z wami nie było - ale wrócił syn marnotrawny :)
więc wg prawidła
Akwa 200l
światło: 1x Hagen Power GLO, 1x Hagen Flora GLO ( w środku ), 1 x Hagen Sun GLO ( 10 godzin )
Filtracja - Eh...
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg
Klienci zgłaszają nam problem z przyjmowaniem się Hygrophila lancea Chai z Aqua-Artu.
Nam również nie udało się jej utrzymać,...
Witam szanowne grono po latach :) Musiałem utworzyć nowe konto, poprzednie "zgubiłem"
Przy remoncie, podczas czyszczenia baniaka na działce potłukłem swoje 12sto letnie 240 L :(
Jak to re...
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
Witam zacząłem się interesować fotometrami . Który fotometr pokazuję dokładniejsze wyniki exaqua czy tak zwana mała hanna ? https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/hanna-instruments-hi-781-test...
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Cześć
Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
|
|