Czy czytasz regularnie miesięcznik Aquajournal? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czy czytasz regularnie miesięcznik Aquajournal?

Liczba wyświetleń: 387·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

Ankieta: Czy czytasz japoński miesięcznik Aquajournal?

Tak, jestem prenumeratorem.
2
12%
Sporadycznie (pojedyncze numery, które mnie interesują)
2
12%
Nie.
13
76%

Liczba głosów : 17
W naszym przypadku "lektura" to słowo na wyrost z uwagi na japońską czcionkę, niemniej jednak dzięki wysokiej jakości ilustracjom i tutorialom, wielu z nas uczyło się i uczy nadal zasady kompozycji w akwariach japońskich.

Zapraszamy do wzięcia udziału w ankiecie...

roslinyakwariowe.pl
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Kraków

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg

Hygrophila lancea Chai - czy komuś się przyjęła?

Piotr Baszucki w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3569
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg Klienci zgłaszają nam problem z przyjmowaniem się Hygrophila lancea Chai z Aqua-Artu. Nam również nie udało się jej utrzymać,...
1.png

Czy to bezpieczne ?

miszelhdr w Szkło i meble · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2144
Witam szanowne grono po latach :) Musiałem utworzyć nowe konto, poprzednie "zgubiłem" Przy remoncie, podczas czyszczenia baniaka na działce potłukłem swoje 12sto letnie 240 L :( Jak to re...
IMG_20260130_171052[1].jpg

Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ?

Badman w Glony · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3110
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia. Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
hanka.jpg

Fotometr exaqua czy mała hanna

Piotrek123 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5596
Witam zacząłem się interesować fotometrami . Który fotometr pokazuję dokładniejsze wyniki exaqua czy tak zwana mała hanna ? https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/hanna-instruments-hi-781-test...

Czy filtracja zależy od sposobu prowadzenia zbiornika?

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1496
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...

Aquael Ultramax 1500 - stara czy nowa wersja?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 7962
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu. Jak ...

Czy mój system co2 jest nieszczelny?

Łoś w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2275
Cześć Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...

Czy SUNSUN HW-704A jest cichy?

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3781
Cześć Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...

Czy CO2 może powodować zmętnienie wody?

askpl w Technika CO2 · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7213
Witam serdecznie, Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...

Czy istnieje mineralizator idealny?

marki51 w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6801
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o taki preparat, po dodaniu którego z wody RO zrobi się woda z odpowiednimi parametrami do akwarium towarzyskiego?

Statystyki

Ten temat przegląda 1127 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1126 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.