obliczenie EI dla zbiornika 375L brutto - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

obliczenie EI dla zbiornika 375L brutto

Liczba wyświetleń: 809·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam,
Baniak 375L brutto
oświetlenie 2x150 Wat HQI - Venture Lighting - 6500K- 7h na dobę
podloże acisubstrate aquael + żwir bazaltowy
Zbiornik jest gęsto obsadzony roślinami.
Proszę szanowych forumowiczów o okreslenie dla mnie stężeń i sposób podawania rozpuszczonych soli w wodzie RO do akwarium.
Posiadam NPK+MgSO4+mikro intermagu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

diabel75
Ranga: Początkujący

HWojciech Ząbkowice Śląskie

19 maja 2011, 11:43   (#2)  

Znajdź kalkulator spidera lub inny wprowadź dane,dawkuj,obserwuj,eksperymentuj nie ma lepszej metody nikt Ci na 100%nie wyliczy ile czego itd,każdy ma inny zbiornik prędzej czy później sam się przekonasz co tego wyjdzie ja tak robię,plus miłe wieczory na forum.

Pozdrawiam

HWojciech
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Ząbkowice Śląskie

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

E8374B1D-3948-4D1A-9BE0-CFB591A27D5A.jpeg

Start zbiornika 112 l

djluki w Nawożenie · Odpowiedzi: 39 · Wyświetlenia: 17882
Witam startuje zbiornik 112 l i mam kilka pytań odnośnie nawożenia. Ale zacznijmy od opisu 112 l na piasku bazaltowym i pod rośliny kulki gt, zalany woda ro zmineralizowana solami Mg-30 Ca-12 Oświe...
IMG_20220103_113740.jpg

Podłoże dla Kirysków i Otosków :)

darosevic w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 7127
Witam. Jak w tytule. Jakie byłoby najlepsze podłoże dla kirysków i otosków ? Myślałem o takim https://allegro.pl/oferta/zwir-naturalny-czarny-2kg-frakcja-1-3mm-t9-6949752166?utm_source=noti...
YouTube

Dozownik nawozów - gotowy projekt dla każdego

szwojtyla w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7478
Cześć! W sieci można znaleźć wiele różnego rodzaju gotowych projektów na dozowniki nawozów, jednak w mojej ocenie albo są one niedokończone mało praktyczne. Zrobiłem swój projekt, który może komuś się...

Akwarium...dla prawie leniwych

nabuch w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4531
Cześć . Odkąd przesiadłem się z 60 do 190 L ciągle borykam się z problemami . Generalnie kupiłem trochę testów i wiem , że mam poważne braki mikro . Wrzucam dane akwarium z innego postu z update .Ze w...

Nawozy VIMI konkurencją dla ADA

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 10306
nawozy-vimi.jpg VIMI wprowadziło do oferty nowe, skoncentrowane nawozy w małych buteleczkach - podobnie jak ADA. W ofercie ADA znajdziemy żelazo (jako ADA ECA) i hormony roślinne przydatne do regen...

Mineralizacja RO dla ada amazonia ver.1

piotr0234 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1457
Dzień Dobry, Dotychczas mineralizowalem wode ro którą wlewałem do akwarium postawionego na podłożu ada amazonia ver. 1 przy pomocy preparatu growise mineraliser. Preparat ten dostarcza wapń i magnez w...

Glony, marniejące rośliny - pomoc dla początkującego

Lukkey w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3158
Witam wszystkich, na początku zaznaczę, że jestem bardzo początkujący jeśli chodzi o akwarystykę i robię co mogę ;) Akwarium: 30l 29x29x35h Oświetlenie: Lampka Aquael Leddy Smart 2 Plant 6W (7,5h/dzi...

Dla tych z Warszawy i okolic, którzy chcą sami mieszać...

FoCuS_PL w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2553
Jakiś czas temu potrzebowałem "chemii" do zastosowań domowych, więc zacząłem szukać możliwości w moich okolicach. No i znalazłem: https://warchem.pl/ Polecam! PS Można też zamawiać z wysyłk...

Seachem Potassium na start zbiornika

DamianS w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2879
Witam szanownych kolegów i koleżanki. Przymierzam się do startu zbiornika i zastanawiam się jak używać potasu od Seachem. Używał ktoś z was może tego na starcie? Czy dozować trzeba codziennie czy co d...

Nawożenie dojrzałego zbiornika roślinnego - same problemy

dashkappei w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7025
Pomóżcie mi, proszę, zidentyfikować niedobory czy potencjalne blokady w moim akwarium. Zbiornik ma 7 miesięcy. W takim okresie powinna być bajka, a wygląda na zaniedbany; Echinodorusy pokrywają się z...

Statystyki

Ten temat przegląda 245 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570984
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36930

•  Najnowszy użytkownik: rafał_witecki

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 245 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.