Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam
Mam pytanie czy jest gdzieś lub ktoś robił zestawienie roślin, które pochłaniają ponadprzeciętne ilości mikro lub makro elementów.
-
girzol
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zestawienia nie ma ale wszystkie szybko rosnace na powinny szybciej pochlaniac pewne zwiazki. Slyszalem ze salvinia strasznie pochlania pewne zwiazki z wody.
Pozdrawiam
-

bdead1
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Glasgow
ogólnie można założyć że wszystkie rośliny pływające konsumują makro - maja dostep do atmosferycznego co2 a do świetlóki maja kilka cm.
-
Przepol
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Czyli jak u mnie pływa wgłębka to też tak?
-
girzol
●
girzol napisał(a):Czyli jak u mnie pływa wgłębka to też tak?
Na pewno szybciej przeprowadza fotosyntezę niż ta zatopiona całkowicie pod wodą 
-
Suja
●
- Miasto: Grójec
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica.
Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
Temat dedykowany identyfikacji gatunków roślin wodnych.
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
Witajcie
Przychodzę z prośbą o pomoc bo lekko nie ogarniam zaistniałej sytuacji.
Akwarium to 200l 100x40x50 . Na dnie 27l podłoża aktywnego Chihiros aqua soil, do tego aranżacja czyli dragony + korz...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2011-lipiec/bablowanie-roslin.jpg
Bąblowanie roślin to jeden z efektów obserwowanych w akwariach ze sporą ilością światła i nawożeniem dwutlenki...
Takie to oto coś przyszło mi dzisiaj z Invital.
Dodam ze jest to Eustralis stellata :roll:
Produkt z Aqua-Art ale nie twierdzę że akurat to wina tej firmy tylko sprzedawcy ze takie coś sprzedał....
Dzień dobry,
To mój pierwszy wątek na tym forum. Kiedyś siedziałem na superakwarium lata temu, ale miałem dłuższą przerwę od baniaka. Po latach chcę wrócić, tym razem już z nieco większym zbiornikiem...
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium. Jest ono roślinne ale razem z pyszczakami obecnie. Oświetlenie mam 110 wat led. Filtr ultramax 2000 bt. Z dozownika nawoże codziennie aquart macro green 5 ml i aq...
Czy istnieją jakieś rośliny akwariowe które bez przycinki potrafią wyrosnąć ponad taflę wody?
Hej
Czy zwartki invitro jak się rozpuszczą to odrastają jak zwartki z koszyczków emersyjnych? Czy jednak nie ma szans na przeżycie rośliny?
|
|