|
|
Restart pytanie do fahcowców
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
witam,
Zrobiłem restart akwa 55l 36W anubiasy i rotalla
Na razie działa bimbrownia. Pytanie jest takie. Kiedy zacząć nawozić żeby wszystko bylo ok bez glonów?? (Nawozić będę EasyCarbo i Easylife + bimbrownia)
-
wodzu86
●
- Ranga: Początkujący
poczekaj, zobaczę jak tam fusy w szklance.
Jakieś podłoże?? Jakie światło?
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
Musisz świecić zaczynając od 6 h dziennie i zwiększać do 10h dziennie. Na starcie jest dużo makro i mikro. Musisz dawkować potas i EC od początku w minimalnych dawkach a wszystko bedzie git. Jeszcze filtracja musi byc dobra (biologiczny kubełek najlepiej)
-

OjGeN
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Gliwice
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
zdaje sobię sprawe że w kranowie jest dużo makro i mikro dlatego moje pytanie brzmi po jakim czasie roślinki to zjedzą i trzeba zacząć nawozić ??
-
wodzu86
●
nie odpowiedziałeś na pytanie maslo_82...
Jakie masz podłoże ? w samym piasku raczej nie będziesz miał żadnych mikro i makro elementów, a z kolei jakaś amazonia czy inne mają, dlatego to jest ważne...
-
Krzysztofus23
●
- Miasto: Kobylec/Łapanów k.Bochni
podłoże to żwirek. Nie chodzi o mikro i makro z podłoża bo jak wspominasz amazonie to przez lata sa w nioej skladniki chodzi o makro i mikro z kranówy po jaki czasie mam zaczać nawozić mikro i makro ??
-
wodzu86
●
Powiązane tematy
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
Witam serdecznie, w ostatnim czasie na eleocharis parvuli pojawia się coraz więcej wielokomórkowców, które wyglądają w zasadzie jak osad, co pozornie zmienia kolor. Może to wyższe stadium oedogonium...
Miałem podpiąć pod swój starusieńki 10-letni wątek, ale wszystko praktycznie ulegnie zmianie, więc postanowiłem założyć nowy wątek. Nawet pierwotny litraż uległ zmianie z 1 tys litrów na 1260 tys ;) S...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
W moim zbiorniku od dłuższego czasu zalegają się glony i sinice, jak sobie z tym poradzić?
Akwarium 40l
Obsada głównie kolcobrzuchy i krewetki
Gęstrza roślinność i to ona głównie łapie glony
Filtr...
Witam,
Mieszkam w Belgii i ostatnio kupiem okazyjnie uzywane akwarium 450L marki Aquatlantis z filtem biobox. Teraz okazyjnie kupuje nowego hypermaxa i mam pytanie jakie media do niego polecacie ??? ...
Witam.
Planuję zakup filtra RO.
Tym filtrem prawdopodobnie będzie INVITAL RO Advanced.
Jedyną wątpliwość jaką mam to częstotliwość korzystania z tego filtra.
Mianowicie czy częstotliwość korzystania z...
Hej
Czy zwartki invitro jak się rozpuszczą to odrastają jak zwartki z koszyczków emersyjnych? Czy jednak nie ma szans na przeżycie rośliny?
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Witam mam pytanie czy na 2 litrowa bimbrownię invital co2 można samemu zrobić składniki do wytwarzania gazu?
Słyszałem o sodzie oczyszczonej i kwasku cytrynowym + woda ale w jakiej proporcji to zmies...
|
|