keramzyt pod aqua substrat II
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
mam pytanko dotyczące keramzytu, zamierzam zrobić restart zbiornika i zaaranżować go na górski krajobraz lecz zbyt wiele poszło by owego substratu,czywzgórza mozna usypać z keramzytu?czy moze coś innego? prosze o podpowiedzi pozdrawiam:)
-
ewe105
●
- Ranga: Początkujący
Moim zdaniem jest to możliwe. Warto jednak dać go do siatki/rajstopy czy coś w tym stylu. Bo jak wiemy jest bardzo lekki i wypływające kawałki keramzytu będą denerwujące. Oczywiście nie przesadzałbym z tym keramzytem i samego podłoża dałbym przynajmniej 5cm. Na CAU jest opis gdzie pod amazonię dane są takie worki z african-ą. Właśnie by zrobić wzgórze które nie będzie się osuwało.
http://www.cau-aqua.net/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=40
pozdrawiam
-

Mateusz89
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Gogolin/Opole
Powiązane tematy
Witam
W tej chwili mam akwarium 375l, bo ja wiem może mam je jakieś 5 miesięcy. Akwarium jest na bazie ziemi ogrodowej (na początku były problemy z glonami ale to moja wina bo zacząłem świecić maksyma...
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...
Start akwarium 240l, obsada to neony (100szt.), kirys panda (około 10szt.), zbrojniki różne (około 15 szt), może kilka skalarów.
Rośliny raczej umiarkowane, ale chciałbym mieć możliwość posadzenia cze...
podloze-aqua-substrate.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże ...
podloze-aqua-substrate-pro.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...
aqua-soil.jpg
Podłoże w końcu dostępne w Polsce, czekamy na pierwsze opinie i wrażenia na forum.
Link do opisu:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?cPath=&keywords=aqua...
Opiszę temat.
Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże.
Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Witam.
Posiadam 30l ziemi aqua soil i chciałbym jej użyć do baniaka. Jedyne pytanie, które mnie nurtuje to czy mogę ją jeszcze użyć. Ziemia była zakupiona chyba z 4 lata temu i nie wiem czy ma jakiś ...
Witam planuję reset akwarium, jak substrat podżwirowy polecacie lub podłoże aktywne? I czy mozna stosować oba naraz?
|