Nowe podłoża AquaEl: Aqua Floran i Aquagrunt
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Z tego co widzę, są to prawdopodobnie te same podłoża co Filtus, tylko w ładniejszych opakowaniach i w wyższej cenie :-/
--
Tomek
-
Tomasz
●
- Ranga: Konto firmowe (sponsor forum)
- Miasto: Opolskie
-
według mnie powinni zrobić jedno podłoże a dobre 
-

michal322
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Wrocław
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
na opakowaniu jest zaznaczone, że robi je Filtus
-

krzysio
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Białystok
krzysio napisał(a):na opakowaniu jest zaznaczone, że robi je Filtus
No nie?!
To aquael chyba sobie jaja robi. Przecież podłoże Filtusa jest dużo dużo tańsze, a z pewnością jest to dokładnie to samo, tylko w innym opakowaniu.
W takim razie ciekawe kto kupi podłoże aquaela
-

sarlight
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Kraków
obstawiam, ze floran pod marką MHK zniknie z rynku. Trochę nie rozumiem podejścia AquaELa, bo wyglada na to, ze starają się aby stać się synonimem beznadziejnych podłoży. ACTI Substrate jak miałem, to od razu po zalaniu się zrobiło jedno błoto.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
Naśladują w swoich produktach inne które się nie sprawdziły i nie są zbyt dobre, zamiast wsiąść przykład z ady czy choćby aqua-artu.
Pozdrawiam
Paweł
-

pawel060
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Wrocław
maslo_82 napisał(a): ACTI Substrate jak miałem, to od razu po zalaniu się zrobiło jedno błoto.
Z tego ma się zrobić błoto bo to podłoże podżwirowe. No chyba, że chodziło Ci o Acti Substrate Pro +, to rzeczywiście niewypał.
-

Emi
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Gliwice
-
Powiązane tematy
Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...
Witajcie, piszę w związku nowo zalanym, a właściwie przeniesionym zbiornikiem (wlana woda ze starego akwarium, przesadzone rośliny i te same filtry).
Mam problem odnośnie kwestii estetycznej podłoża ...
Witajcie drodzy forumowicze,
Potrzebuje porady, kupiłem akwarium z zawartością które przebudowuje, chciałbym uzyskać jasne podłoże, czytałem ze biały piasek chociaż bardzo mi się podoba średnio się na...
Cześć,
proszę o pomoc w wyborze podłoża do akwarium z biotopem Tanganika. Co będzie lepszym wyborem piasek kwarcowy o frakcji 0,2-08mm czy o frakcji 0,8-1,2mm. Może lepszym wyborem zamiast piasku kwar...
Zakładam akwarium między 60 a 65l (nie pamietam ile ma dokladnie) Potrzebuję pomocy w dobraniu podłoża.
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Witam.
Posiadam 30l ziemi aqua soil i chciałbym jej użyć do baniaka. Jedyne pytanie, które mnie nurtuje to czy mogę ją jeszcze użyć. Ziemia była zakupiona chyba z 4 lata temu i nie wiem czy ma jakiś ...
Przygotowując sie do restartu zbiornnika mam niezla rozkminkę :
Jaką wodę (o jakiej twardości ) najlepiej stosować do zalania a potem do podmian?
Z jedej strony zbyt twarda woda szybko wyczerpie własc...
Cześć wszystkim, szukam podłoża do akwarium i proszę o poradę. Do tej pory miałem zwykły żwirek, chciałem teraz założyć nowe akwarium od podstaw i staram się zebrać jak najwięcej informacji, ale jest ...
|