Glass (Ghost) Shrimp w podwójnej ciąży. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Glass (Ghost) Shrimp w podwójnej ciąży.

Liczba wyświetleń: 873·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam. Jest to mój pierwszy temat ale jestem bardzo zainteresowany sytuacja mojej Glass Shrimp. Nie wiem czy jest to możliwe ale wydaje mi się ze moja krewecia byla w podwójnej ciazy tzn jeszcze przed urodzeniem małych już miala objawy zapłodnienia.

Już tłumaczę Glass Shrimp jest tak zbudowana że wszystko widać we wnętrzu jej ciała. Kupiłem 3xGS jakieś 2 miesiące temu. Po miesiącu zauważyłem ze jedna ma jakieś zielone cuś wewnątrz za głową(mózgiem) czy jak to nazwać :) tak sobie myślę poczekamy i po paru dniach to zielone splnęło na dół nad nożki i uformowały się z tego jajka. Nio i teraz czekanie na ten moment kiedy na świat przyjdą młode. Minęły może ze 3tyg a tu patrzę pewnego dnia znów jakaś zielonkawa narośl wewnatrz za główką ale sobie myśle przecież to niemożliwe... a jednak, po tygodniu czekania brzuch krewetki opustoszał i urodziły się małe (nie widziałem bo siedziała przez ostatnie dwa dni we wraku statku i może coś tam zmajstrowała) ale idzmy dalej... po dwóch dniach od narodzin krewecia w jak najlepsze pływa sobie z nowymi jajeczkami :)

oświećcie mnie bo może ja głupi jestem :lol:

seimik
Ranga: Początkujący

michal322 Wrocław

14 kwi 2011, 09:15   (#2)  

to zielone to było siodełko :)

w ten sposob krewetki się rozmnarzają

siodełko to tak jakby u krewetek organ płuciowy :D

michal322
Ranga: Znający temat

Miasto: Wrocław

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

Tropical Shrimp-UP! - nowa linia pokarmów dla krewetek

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 227
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-tropical-shrimp-up-nowa-linia-pokarmow-dla-krewetek_1-6ceccc22f45b339491de34ec499fd9a1.jpg Shrimp-UP! - premiera na targach w Norymberdze. ...
20250421_135934.jpg

Krewetka ciąży zaatakowana przez wypławki

Ali2121 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3840
Cześć zakładam ten temat bo może się to komuś przyda. Na internecie raczej nie znalazłam tego co mi się przydało zanim doszło do tragedii ale z własnych obserwacji napiszę co następuje. W akwarium po...
IMG_0865.JPG

Czy ryba jest w ciąży ?

Juta w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2827
JesCze jeden wątek zakładam , z pytaniem czy to danio może być w ciąży ? Czy to takie jest z brzuszkiem ? Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
YouTube

Camouflage Tiger shrimp

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2235
Camouflage Tiger shrimp zapraszam po pooglądania na najnowszym filmie Szopena.
YouTube

AquaVitro Shrimp - zakładanie krewetkarium Caridina

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2385
Może komuś się przyda :) Opisy prezentowanych produktów znajdziecie tutaj
YouTube

Aquavitro Shrimp - nowość na rynku

roslinyakwariowe.pl w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3318
Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą marki Aquavitro (Seachem) dedykowaną miłosnikom krewetek. Za pomocą preparatów przygotujemy wodę pod dowolne krewetki. Zobacz listę produktów

Po czym rozpoznać że molinezja ostrousta jest w ciąży

ryba zdzisu w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3793
Cześć, Po czym rozpoznać że molinezja ostrousta jest w ciąży szukałem w internecie i nic nie znalazłem u większści ryb żyworodnych pojawia sie czarna plamka przy odbycie a molinezja ostrousta jast cz...

Czy ona jest w ciąży?

ryba zdzisu w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2732
Czy ta platka jest w ciąży bo jest gruba, a i dwa razy rodziła 1552206277546.jpeg 1552206267726.jpeg 1552206258200.jpeg 1552206245571.jpeg 1552206232689.jpeg 1552206204775.jpeg

Molinezje w ciąży?

radh w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3165
Witam! Czy ta molinezja jest w ciąży czy jest najzwyczajniej w świecie przezarta? Nie bardzo wiemy czy trzymać rybkę w kotniku. Dziękuję za pomocą

Salty Bee Shrimp Mineral GH/KH+

slawekmokwa1 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4128
Witam Salty Bee Shrimp Mineral GH/KH+ Jaki jest skład soli chodzi o minerały i pierwiastki

Statystyki

Ten temat przegląda 299 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570988
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 298 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.