Witam. Jest to mój pierwszy temat ale jestem bardzo zainteresowany sytuacja mojej Glass Shrimp. Nie wiem czy jest to możliwe ale wydaje mi się ze moja krewecia byla w podwójnej ciazy tzn jeszcze przed urodzeniem małych już miala objawy zapłodnienia.
Już tłumaczę Glass Shrimp jest tak zbudowana że wszystko widać we wnętrzu jej ciała. Kupiłem 3xGS jakieś 2 miesiące temu. Po miesiącu zauważyłem ze jedna ma jakieś zielone cuś wewnątrz za głową(mózgiem) czy jak to nazwać

tak sobie myślę poczekamy i po paru dniach to zielone splnęło na dół nad nożki i uformowały się z tego jajka. Nio i teraz czekanie na ten moment kiedy na świat przyjdą młode. Minęły może ze 3tyg a tu patrzę pewnego dnia znów jakaś zielonkawa narośl wewnatrz za główką ale sobie myśle przecież to niemożliwe... a jednak, po tygodniu czekania brzuch
krewetki opustoszał i urodziły się małe (nie widziałem bo siedziała przez ostatnie dwa dni we wraku statku i może coś tam zmajstrowała) ale idzmy dalej... po dwóch dniach od narodzin krewecia w jak najlepsze pływa sobie z nowymi jajeczkami
oświećcie mnie bo może ja głupi jestem