Nawożenie roślin - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Nawożenie roślin

Liczba wyświetleń: 603·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

13 kwi 2011, 23:50 Nawożenie roślin  (#1)  

Nawozić raz w tygodniu przy podmianach wody czy co dziennie?
Przy nawożeniu 1/tyd. dawkowanie tak jak zaleca producent/litr czy mniejsze?
Przy nawożeniu codziennym jak dawkować? dzielic ilości podawane przez producenta na 7 dni?
Jest jakiś schemat/rozpiska dawkowania nawozów na poszczególne dni tygodnia?
Proszę o podpowiedź jeśli takowa ,prosta istnieje.

RafałW
Ranga: Poznaje temat

Bartosz80 Podbeskidzie/Śląsk

14 kwi 2011, 13:04   (#2)  

Podmiany 30% wody robię w Niedzielę i wtedy leję: Brighty K, Green Brighty Step 1, Green Bacter oraz jak była przycinka Green Gain (przez kilka dni jeszcze codziennie).

Potem od Poniedziałku do Piątku Brighty K i Step 1, a w Sobotę dzień przerwy.

Taki system wydaje mi się logiczny, bo rośliny mają ciągły dostęp do potrzebnych substancji, a raz w tygodniu to raczej nie chce mi się wierzyć aby to się utrzymywało w wodzie.

Bartosz80
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Podbeskidzie/Śląsk

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Film Temperatura dla ryb i roślin w akwarium.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1594
Hej Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .

Taśma do mocowania roślin

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-tasma-2-78b24326593a773a7c45b35505749d2c.jpg Miło nam poinformować iż do oferty dołączyły taśmy i nici do mocowania roślin. Oferujemy kilkuk...

Weekendowa promocja roślin akwariowych

https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-dostawa3-8feebf95a8b5a402de8f6f2090a3d247.jpg Zapraszamy do skorzystania z weekendowego kodu rabatowego -10%  na zakup roślin akwariowych w ...

Weekendowa promocja roślin akwariowych

https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat113-promocja20072018b-e9f439b8b18beac26feec5ecac19a487.jpg Zapraszamy do skorzystania z weekendowej promocji na rośliny akwariowe. Oferta ja...

Temperatura a szybkość wegetacji roślin

Małyhenio w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 8787
Witam Nie znalazłem nigdzie danych określających wpływ temperatury na szybkość wzrostu roślin akwariowych. Natomiast spotkałem się gdzieś ze stwierdzeniem że to nie takie ważne. Moje obserwacje ...

Jakie temperatury w hodowli roślin?

josom w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 22473
Witam, Jakie macie temperatury wody w Waszych akwariach i czy zauważacie jakieś problemy, albo może plusy tych temperatur?

Jakość filtracji a zdrowie roślin.

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4749
Wybaczcie mój kolejny wpis na forum z kategorii "głupich pytań", ale to co znalazłem w sieci jest dla mnie pod tym względem niejasne. Czy z waszego doświadczenia wynika, że wysoka jakość wo...

Purigen a nawożenie

Rozrabiak w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2112
Witam serdecznie, mam Purigen, ale jeszcze nie włożony do filtra. Mam go 500ml. Szukam i znaleźć nie mogę informacji na temat co Purigen zrobi mi z nawozami w słupie wody. Czy nie wyciągnie wszystkie...

Filtr w akwarium bez roślin

mrkowal100 w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 581
Witam posiadam filtr Aqua Silent 4 i mam gąbkę gruboziarnistą, drobnoziarnistą, bio ceramika i bio kulki. Czy takie wkłady się nadają do dobrego funkcjonowania?

JBL e1500 -Jakie warto użyc wkłady filtracyjne w akwa roslin

Robert Ambroży w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1193
Witam Wszystkich . Będe zakładał akwa 240 L roślinne , nawożenie metodą EI + Co2. Mam pytanie odnośnie wkładów filtracyjnych ,zostac przy wkładach dostarczonych wraz z filtrem czyli ( gąbka, ceramika,...

Statystyki

Ten temat przegląda 151 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570959
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 150 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.