Czym najlepiej zasilac - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czym najlepiej zasilac

Liczba wyświetleń: 791·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Rafal_Wojtas wrocław

12 kwi 2011, 20:50 Czym najlepiej zasilac  (#1)  

Witam mam takie pytanie czym najlepiej zasilac
1 microzorium strasznie czarnieja liśćie
2 moczarka po przycięciu robi sie żuta ale puszcza ładne pędy . ale ten duł szpeci
3 anubias robia sie małe dziurki w starych liściach

Rafal_Wojtas
Ranga: Początkujący

Miasto: wrocław

sarlight Kraków

12 kwi 2011, 21:39   (#2)  

Myślę, że lepiej pasowałoby słowo nawozić, zamiast użytego przez Ciebie zasilać (odnosi się ono raczej do prądu:P). A wracając do sprawy to: poczytaj tutaj: https://roslinyakwariowe.pl/index.ph ... entow.html

A jeśli będziesz chciał się czegoś dowiedzieć to opisz dokładnie swój zbiornik i coś poradzimy.

sarlight
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Kraków

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

20230308_211743.jpg

Czym nawozić

coolfon1988 w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 9103
Witam, czym nawozić akwarium z substratem tropica ? Akwarium będzie z dwutlenkiem węgla z butli . I chciałbym wiedzieć również jak nawozić i czym od samego początku ( wiem że potas ) . Tylko potrzebuj...
YouTube

Czym nawożą w Green Aqua? Tajemnica rozwiązana

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 12315
Zapraszam do obejrzenia :)
DSC_0836.JPG

Brak pomysłów w czym problem. Proszę o pomoc.

Moniuszko w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3738
Witam. Od dłuższego czasu coś nie tak z moimi roślinami i niestety nie mogę zdiagnozować w czym problem. Proszę bardziej doświadczonych akwarystów o pomoc w diagnozie. Przez pierwsze pół roku wszystko...

Czym nawozić?

Bpollo78 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2082
Witam w Nowym Roku i życzę Wam wszystkiego co najlepsze. Planuję zacząć podawać AquaRebell Speziall Flowgrow. Czy zakupić dodatkowo coś jeszcze? Proszę o pomoc bo jestem zielony jeśli chodzi o nawożen...

Czy nawozić? Czym nawozić?

_Michael_ w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1008
Cześć, chciałbym zadać pytanie czy moja obsada roślina wymaga nawożenia. Do rzeczy, posiadam Moczarkę kanadyjską, Ludwigę repens, Ludwigę (nie jestem pewny co do gatunku, ale różni się od repens) mikr...

Czym nawozić.

kaza2 w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 3824
Witam, Mam akwarium 25 litrów i chciałbym zrobić aranż wyspa ala coś takiego, tylko zamiast żwiru dałem piasek. Akwarium po restarcie ma już miesiąc. Obsada 8 razbora galaxy Oświetlenie 2 belki led....

Czym nawozić?

leczyk10 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 956
Witam, od wczoraj mam zalane akwarium i zaczynam myśleć o zakupie nawozów. Z tego co czytałem, niektórzy zaczynają nawozić po 3/4 tygodniach dopiero. Planuję na chwile obecną tylko obserwację ale po p...

Mineralizowanie RO , czym ?

djbovorta w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4000
Witam Serdecznie Temat może przez niektórych akwarystów oklepany , ale ja nie mogę znaleźć artykułu który kiedyś napatoczył mi się przypadkiem .Chodzi o mineralizowanie wody RO , akwaryści z tego for...

Nowe akwarium - od kiedy i czym nawozić ?

PabloPP w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1984
Witam. Jest to mój pierwszy post i na wstępie jako całkowicie nowy i totalnie "zielony" akwarysta wracający do tego wspaniałego hobby po kilku latach bardzo proszę o wyrozumiałość. No ale po...

Jak stosować kapsułki Ferka? Czym różnią się od innych?

KubaGsxR w Nawożenie · Odpowiedzi: 37 · Wyświetlenia: 13755
Witam, Za około miesiąc będę robił re-aranżację na starej Amazonii, więc jakoś musze ją odmłodzić i zastanawiam się właśnie nad tymi dodatkami do podłoża. Niestety w Internecie za dużo to o nich nie ...

Statystyki

Ten temat przegląda 516 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570993
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 516 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.