Na korzeniu Red moor wood pojawił się jakiś dziwny biały nalot. Wygląda jak małe białe porosty. Kiedyś byłby na nim śluzowce, teraz pojawiło się to. Korzen jest w wodzie kilka miesięcy. Co to jest, jak się tego pozbyć?
i jeszcze w kilku miejscach na Serwisie. Proszę nie marudz tylko potem, że "dostanie jakiejś sensownej rady graniczy z cudem", bo na lenistwo nie ma rady
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
Deore w Rośliny· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2042
Witam wszystkich.
Mam problem z pojawiającymi się wykwitami glonów na liściach roślin.
Akwarium stoi przy oknie ,ale jest zasłonięte z tyłu ,nie mam możliwości przeniesienia akwarium w inne miejsce.
A...
Mateo525 w Glony· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 10383
Cześć, czy ktoś podpowie co to za glon? Bo z tego co znalazłem poszukałem to jakieś glon nitkowy który już “umarł” wrzucam zdjęcie poglądowe które najbardziej oddaje to co jest.
I jak się tego pozbyć?...
Robert1984 w Rośliny· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3963
Witam, czy ktoś może zdiagnozować gdzie leży mój problem?
1 problem to czarne plamy na większości liści
2. Problem to Vallisneria robi się brązowo-czerwona
Moje parametry:
-baniak 180L
-światło led...
Anonim 4156 w Glony· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6334
Mam akwarium 120 l, 15 małych rybek, trochę roślin, CO2 podawane 24 h/dobę, co tydzień wymiana 20 l wody RO mineralizowanej, dwie świetlówki palone 9 h dziennie. Jedna to GLASS LED POWER 18W, druga no...
Janus81 w Glony· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3608
Dzień dobry,
Potrzebuję pomocy w identyfikacji i ocenie niezidentyfikowanego nalotu moim akwarium.
Posiadam zbiornik, kostkę, 30x30x30 z krewetkami, wystartowany 2 msc temu i kilka tygodni temu zacz...
Rekurencja w Glony· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4275
Cześć, mój eleocharis parvula (in-vitro) od posadzenia (ok 2 tyg temu) dostaje brązowego nalotu takiego jak na zdj. Palcem idzie się tego pozbyć w większej ilości.
Roślinka jak widać się ukorzenia i r...
TheMixer w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 7372
Witam, zastanawiałem się jak mogę usunąć stare pozostałości po kleju na korzeniu który nadal jest w akwarium. Czy ma ktoś sposób by usunąć te plamy bez konieczności zasłaniania ich roślinami lub wycią...
Scann w Glony· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 16572
Witam.
Baniak ma 8 dni, wczoraj robiona podmiana wody 50%. Nawożenie metodą EI 50% zalecanych dawek.
Mam następujący problem.
W ciągu jednej nocy pojawił mi się dosłownie na wszystkich roślinach ...
BATERIA w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2888
Cześć, jak w temacie. Chciałem zapytać czy ktoś używał może tego oświetlenia. Obecnie w kostce 35x35x40 mam dedykowaną z zestawu aquaela lampke 10W i zamierzam ją zmienić na coś mocniejszego, ale w ro...
Statystyki
Ten temat przegląda 403 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570951
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 402 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej