|
|
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Przepraszam ze ponawiam temat ale nie mogę znaleść a wiem ze był (to moje roztargnienie)
więc pytam jak i przez jaki czas można przechowywać rzeczone roślinki in Vitro?.
-

Robert Babicz
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Wszystko zalezy od tego, czy zostały już choć raz otwarte, i jak długo leżały w sklepie.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
ile leżało w sklepie wie tylko sklep chodzi mi bardziej cy przechowywać w temp. pokojowej , lodówce itp, czy jakos inaczej,..
-

Robert Babicz
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
na parapecie w jasnym miejscu nawet przez pare tygodni, obserwuj stan roślin
-
Pethro
●
Pethro napisał(a):na parapecie w jasnym miejscu nawet przez pare tygodni, obserwuj stan roślin
ja potrzebuje tygodnia bądź 2
-

Robert Babicz
●
to powinny dać radę jesli nieotwierane, uwazaj tylko na ostre słonce by ci nieugotowało roslin w pudełkach
-
Pethro
●
Ja trzymałem eleocharis parvulę przez ponad tydzień i pod koniec zaczynało już widać, że rośliny mają się gorzej. Więc wniosek prosty, kup wtedy kiedy będziesz mógł je posadzić albo uprawiaj loterię i ryzykuj, że może wytrzymają a może nie. Co do warunków przechowywania to jak koledzy radzili, gdzieś w okolicach okna niech sobie spokojnie stoją. Ale skoro mają mieć dłuższy czas oczekiwania na sadzenie to myślę, że zbyt dużo światła nie będzie wskazane.
-
Bartosz80
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Podbeskidzie/Śląsk
Eleocharis, HC, tenellus, anubias czy microsorum spokojnie wytrzymuję 2 tygodnie. Możesz mieć natomiast problem z łodygowcami typu Rotala rotundifolia czy Micranthemum umbrosum - dla nich nie ryzykowałbym dłużej niż tydzień czasu.
-
Anonim 1811
●
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica.
Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
Temat dedykowany identyfikacji gatunków roślin wodnych.
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
Witajcie
Przychodzę z prośbą o pomoc bo lekko nie ogarniam zaistniałej sytuacji.
Akwarium to 200l 100x40x50 . Na dnie 27l podłoża aktywnego Chihiros aqua soil, do tego aranżacja czyli dragony + korz...
Takie to oto coś przyszło mi dzisiaj z Invital.
Dodam ze jest to Eustralis stellata :roll:
Produkt z Aqua-Art ale nie twierdzę że akurat to wina tej firmy tylko sprzedawcy ze takie coś sprzedał....
Dzień dobry,
To mój pierwszy wątek na tym forum. Kiedyś siedziałem na superakwarium lata temu, ale miałem dłuższą przerwę od baniaka. Po latach chcę wrócić, tym razem już z nieco większym zbiornikiem...
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium. Jest ono roślinne ale razem z pyszczakami obecnie. Oświetlenie mam 110 wat led. Filtr ultramax 2000 bt. Z dozownika nawoże codziennie aquart macro green 5 ml i aq...
Czy istnieją jakieś rośliny akwariowe które bez przycinki potrafią wyrosnąć ponad taflę wody?
Hej
Czy zwartki invitro jak się rozpuszczą to odrastają jak zwartki z koszyczków emersyjnych? Czy jednak nie ma szans na przeżycie rośliny?
Witam, rośliny które posadziłem w akwarium chyba gniją, woda jest mętna ma taki lekko mleczny kolor pomimo zastosowania purigenu w filtrze.
Czy coś może jeszcze je uratować?
|
|