Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
-
glonojad13
●
- Ranga: Początkujący
Przycinaj go jak najbliżej kłącza. Jak największą część łodygi liścia. Albo po prostu kłącze przytnij.
-
Anonim 19452
●
a czy tego liścia można wsadzić???
-
glonojad13
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Można  jeżeli ten liść posiada kawałek kłącza i korzenia.
-

hihot24
●
Powiązane tematy
Witam
Szukałem czegoś w necie dot. przycinania najpopularniejszych kabomb oraz limnofilii ale najlepsze co mi się udało znaleźć to ta dyskusja http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=15999 ...
Witam
Czy możecie się podzielić sposobami przycinania tej rośliny? Do tej pory wyczytałem, że można je wyjąć z podłoża, przyciąć od dołu i zasadzić ponownie. W moim przypadku ten sposób się nie spraw...
Chciałbym poznać Wasze propozycje na zamocowanie anubiasa do korzenia/kamienia, który już w wodzie jest i da się go wyjąć (tego korzenia, oczywiście). Nie mam możliwości użycia nitki ani żyłki, bo dos...
Cześć - mam w akwa dużą Echinodorus inpai oraz lotosa. Czy istnieje możliwość przycięcia tych roślin żeby na nowo wypuściła młode liście ?
Witam,
Czy jest jakaś technika cięcia tych roślin?
Chciałbym aby rosły nieco niżej niż teraz
Witam,
Tak jak w temacie w jaki sposob ja przycinac zeby rosla plasko bo u mnie idzie do gory na lodydze i wypuszcza nowe liscie wysoko. Czy poprostu scinac kepki i sadzic obok?
Witam,
Jakie polecacie nożyczki zagięte w rozsądnej cenie do przycinania : Eleocharis Parvula , Hydrocotyle sp. Japan , Rotala Indica ? Będą służyły w małych akwarium 36 l (40x30x30) więc nie mogą by...
Witam nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział bo chodzi mi o przycinanie roślinek w akwarium ,czy to normalne ze w momencie kiedy przycinam roślinki po kilku dniach końcówki przycięte robią się brązowe...
Cześć. Mam kilka pytań co do przycinania roślin akwariowych a konkretnie łodygowych. Jeżeli jest roślinka łodygowa (np cabomba albo cos podobnego) to jak przytne u góry to juz potem w góre nie rośnie ...
|