Fitonia (T) z planista. Akwariowa czy nie? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Fitonia (T) z planista. Akwariowa czy nie?

Liczba wyświetleń: 3888·Odpowiedzi: 2
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Cześć

Mam taki problem. Wczoraj kupiłem roślinkę w sklepie akwarystycznym o nazwie Fitonia
(T) z planista. Wróciwszy do domu coś mnie tknęło, aby zajrzeć do Internetu. Wszędzie pisało, że to roślinka bagienna bądź typowo doniczkowa. Trudno sobie powiedziałem i do doniczki. W doniczce uschła w zaledwie kilka godzin. Przełożywszy ją do szklanki w zaledwie godzinę odżyła. Powiedzcie mi czy jest to w końcu roślinka akwariowa czy nie.

Nie wiem czy mama ją wsadzać do akwarium.

To jest moja roślinka

Obrazek

Attack89
Ranga: Początkujący

Anonim 19452

27 mar 2011, 11:08   (#2)  

Nie!

To zdecydowanie nie jest roślinka akwariowa. Też kiedyś dałem się nabrać i skuszony jej urokiem kupiłem 2 białą i różową. Po kilku dniach zaczęły jej odpadać liście i w ciągu tygodnia zgniła. Nie wkładaj jej do akwarium. Może nie podlałeś jej jak była w doniczce ale w akwa ci zgnije :!: :!: :!:

Anonim 19452

haldeman Kraków

27 mar 2011, 11:18   (#3)  

(T) - terrarium
96l, 4x24W T5, ASII+, EI + Carbo AA, CO2 z butli w ilości nie szkodzącej w widoczny sposób rybom :D

haldeman
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Kraków

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Tej firmy jeszcze nie znałem...

FoCuS_PL w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4843
Podsyłam stronkę do obejrzenia. Cuda, wianki... :-) https://www.wio.eco/
YouTube

Jak kleić korzenie aby nie było widać kleju

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3226
Prosty trick z podłożem Tropica :) Obejrzyj kleje Dostępne pojemności podłoża Tropica
YouTube

Dlaczego nie wygrałem Polish Aquascaping Contest 2017?

Pawel NAA w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 16843
W jaki sposób przygotowałem swoje akwarium na Polish Aquascaping Contest 2017 w Łodzi. Co się stało, że tego konkursu nie wygrałem? Dobrze trafiłeś! Z tego odcinka dowiesz się jak jeszcze lepiej wyk...
YouTube

Low-tech...ale nie do końca

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1521
Akwarium Low-Tech ale nie do końca. W każdym razie fajnie pooglądać z uwagi na fajne ujęcia. Zapraszam:

Tych konkursów z nami już nie ma...

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1273
Tych konkursów z nami już nie ma.: IIAC, AGA, EAPLC... szkoda, budziły swego czasu wiele emocji...chyba czas rozruszać towarzystwo i podziałać z czymś na lokalnym podwórku ;)

Eleocharis Parvula nie rosnie

rapier w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 8760
Witam. Mam dosc chyba nietypowy problem. W poprzednim baniaczku parwula byla jak trawa na polu golfowym - piekna, zwarta, gesta, natomiast po restarcie zbiornika zmagam sie z baaardzo powolnym wzro...

Skały nie zmieniające parametrów wody...

szukamiszukam w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 16756
albo takie, które zmieniają je jak najmniej. Istnieje w ogóle coś takiego, oprócz neutralnej (podobno) lawy, bazaltu i kwarcytów? Już się nastawiałem na Seiryu, a tu czytam o tym, że gH potrafi podsko...

Czy aquascapingu można się nauczyć?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4676
Czy aquascapingu można się nauczyć? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które wchodzi na nasze Forum po raz pierwszy. Często mawiamy iż do tego trzeba mieć zdolności - lub "z tym trzeba się uro...

Mi sie nie podoba

Nameles w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3087
Oooola - Wszystkim Patrze sie i patrze -- i mi sie NIE podoba - Wybaczcie ale nie moge wsadzic foto

Paludarium - Hmmm. Sam nie wiem

Maciek33 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 18579
Witam Wszystkich serdecznie. Chciałbym przedstawić zbiornik, który powstał w celu przezimowania grupy Figowca Benjamina w drobnolistnej odmianie 'Natasha'. Miał być to jedynie okres jesień - wiosna, a...

Statystyki

Ten temat przegląda 394 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570937
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 394 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.