Zipper moss Fissidens zippelianus
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam
ma ktoś namiar na ten mech w jakimś ze sklepów bo na alledrogo takie strzępki sprzedają, że szkoda gadać. i żądają sporo tak mi się wydaje.
-

djwow
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
-

tomek.crs
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Katowice
hehe 30zł za 10 gałązek 3,4cm:)
taki ciężki w utrzymaniu ten mech, że taka wysoka cena?
-

djwow
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Cena pewnie wysoka dlatego ze rzadko spotykany w Polsce.. w sumie podobny do flame mossa
-

tomek.crs
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Katowice
Powiązane tematy
Jest uważany za najmniejszego Fissidensa na świecie. Wprowadzony do akwarium wiele lat temu, przybył z Azji. Znane zdjęcia z pewnego sklepu zoologicznego tego wspaniałego mchu, zdobyły serca wielu akw...
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-red-moss-1-ef46a632a6f6737714efbfb270f0f895.jpg
Kolejna ciekawostka roślinna - tym razem czerwony glon występujący pod nazw...
weeping.jpg
Vesicularia ferriei 'Weeping' jest znany pod nazwą Weeping moss. Za miejsce pochodzenia uważa się Chiny, do akwarystyki trafił dzięki plantacji Oriental Aquarium Plants. ...
Probably some people already know this method.. For the people that don't know it already here is a step by step guide. I really like this method for a natural effect and it saves some money. Enjoy gu...
Gdzie można kupić red moss.
Mój mały nieoficjalny sukces, który ma swój początek w lecie 2015
W moim ogrodzie znalazłam skupiska Fissidensa, po długim dochodzeniu wśród znawców mchów i biologa, doszło do wniosku, że jest to Fi...
Witam! Od pewnego czasu mam problem z mchem weeping. Przez pierwsze 2 miesiące rozrastał się pięknie, był soczysto zielony, od kilku dni brązowieją starsze gałązki, nowo rosnące są zdrowe - chociaż ro...
Południowoeuropejski mech, znaleziony na Majorce. Bardzo powolny wzrost pod wodą. Aksamitne liście są ciemnozielone. Dokładna nazwa nie została jeszcze określona ale wyglądem przypomina europejski mec...
Polyphyllus jest kolejnym z niewielu rodzajów Fissidensa, który rośnie pod wodą w naturalnym środowisku. Jego unikalny wygląd sprawia, że jest jednym z najbardziej pożądanych Fissidensów w akwarystyce...
|