Sklep RA, Kraków - Pytanie o rośliny
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam.
W dwóch akwariach w sklepie RA (największe naprzeciw wejścia oraz na prawo od wejścia do drugiego pomieszczenia) w środkowej tylnej części posadzone są rośliny, które przeszły w formę nadwodną. Jakie to rośliny?
Pozdrawiam.
-
tbielenda
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Tarnów
tbielenda napisał(a):Witam.
W dwóch akwariach w sklepie RA (największe naprzeciw wejścia oraz na prawo od wejścia do drugiego pomieszczenia) w środkowej tylnej części posadzone są rośliny, które przeszły w formę nadwodną. Jakie to rośliny?
Pozdrawiam.
Rotala rotundifolia.
-
Tomasz
●
- Ranga: Konto firmowe (sponsor forum)
- Miasto: Opolskie
-
Dzięki. Po dotarciu do lustra wody trzeba ją jakoś specjalnie zmotywować, czy sama wyłazi na zewnątrz? 
-
tbielenda
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Tarnów
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica.
Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
Temat dedykowany identyfikacji gatunków roślin wodnych.
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
Witam serdecznie, w ostatnim czasie na eleocharis parvuli pojawia się coraz więcej wielokomórkowców, które wyglądają w zasadzie jak osad, co pozornie zmienia kolor. Może to wyższe stadium oedogonium...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium. Jest ono roślinne ale razem z pyszczakami obecnie. Oświetlenie mam 110 wat led. Filtr ultramax 2000 bt. Z dozownika nawoże codziennie aquart macro green 5 ml i aq...
Witam,
Mieszkam w Belgii i ostatnio kupiem okazyjnie uzywane akwarium 450L marki Aquatlantis z filtem biobox. Teraz okazyjnie kupuje nowego hypermaxa i mam pytanie jakie media do niego polecacie ??? ...
Witam.
Planuję zakup filtra RO.
Tym filtrem prawdopodobnie będzie INVITAL RO Advanced.
Jedyną wątpliwość jaką mam to częstotliwość korzystania z tego filtra.
Mianowicie czy częstotliwość korzystania z...
Czy istnieją jakieś rośliny akwariowe które bez przycinki potrafią wyrosnąć ponad taflę wody?
Hej
Czy zwartki invitro jak się rozpuszczą to odrastają jak zwartki z koszyczków emersyjnych? Czy jednak nie ma szans na przeżycie rośliny?
|
|