e.tennelus pielęgnacja - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

e.tennelus pielęgnacja

Liczba wyświetleń: 1304·Odpowiedzi: 3
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

18 mar 2011, 11:07 e.tennelus pielęgnacja  (#1)  

cześć koledzy,
może ktoś wie jak pielegnować e.tennelus'a.
jakie stosujecie sposoby na pielęgnację gęstego dywanu z tej roślinki, przycinacie stare liście (?), czy wyrywacie całe roślinki (nie bardzo wiem jak bez naruszania podłoża), a może macie inne sposoby.
ja dotychczas ograniczałem rozrost tylko poprzez odcinanie nowych pędów.
proszę o info.
pozdrawiam

goralek79
Ranga: Początkujący

sk91 Włocławek

18 mar 2011, 21:06   (#2)  

Proszę.

sk91
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Włocławek

01 kwi 2011, 15:34   (#3)  

pomoże ktoś ?

goralek79

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

01 kwi 2011, 15:34   (#4)  

sorki, nie wyświetlało mi zdjęć.

goralek79

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

maxresdefault.jpg

Pielęgnacja akwarium roślinnego - film

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1825
Zapraszam do obejrzenia jak robią to inni.
YouTube

Film ADA: pielęgnacja akwarium 60p

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3787
Zapraszam do obejrzenia.
YouTube

Pielęgnacja pływającej wyspy

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3958
Nowy film ADA prezentujący pielęgnację pływającej wyspy Wabi-Kusa.

Założenie i pielęgnacja akwarium - Pedro Rosa

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6014
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2014/marzec-2014/pedro.jpg Zapraszamy do obejrzenia niezwykłego materiału edukacyjnego znanego portugalskiego aquascapera - Pedro Rosa. Zbió...
YouTube

Pielęgnacja akwarium tanim kosztem.

MarcinG w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 5187
Cześć, chciałbym kupić nożyczki takie zwykłe ze sklepu - czy będą się one nadawać? A drugie pytanie, czy można gdzieś kupic tanio i w miarę dobra pincete? Pozdrawiam i z góry dziękuję....

Film: pielęgnacja NANO akwarium

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2046
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/maj-2013/filmik-ada.jpg Na kolejnym filmie z serii ADA View zaprezentowano sposób aranżacji i pielęgnacji NANO akwarium z użyciem kuli Wabi...

Film: pielęgnacja akwarium 240l

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2140
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/maj-2013/peielgnacja-akwarium-340l.jpg Zapraszamy do obejrzenia filmu prezentującego czynności pielęgnacyjne w akwarium o pojemności 240 li...
YouTube

Film Tetra: Urządzanie i pielęgnacja akwarium

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2708
Interesujący film z polskim lektorem o zakładaniu krok po kroku i pielęgnacji akwarium na produktach marki Tetra. Dyskusja Jeśli macie ciekawe pomysły na rozwinięcie tematów zaprezentowanych na f...

Echinodorus tenellus - pielęgnacja

Godween w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2933
Mam pytanie do posiadaczy echinodorusa tenellusa , którego zieleń tak pięknie się prezentuje na tle innych zielonych roślin trawnikowych w akwariach naturalnych: jak go pielęgnujecie, chodzi mi główni...

Microsorium, bolbitis - nawożenie i pielęgnacja

ZielonyAmator w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5257
Witam. Szukam informacji na temat pielęgnacji bolbitisów i microsorii. Chodzi mi głównie o to jakie są potrzeby tych roślin, co zrobić by zdrowo rosły, a także jak je przycinać, sadzić itp. Przyznam s...

Statystyki

Ten temat przegląda 939 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570994
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 939 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.