Rotala Indica, Rotala Gren
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam serdecznie zbieram informacje na temat tych rotalek co najbardziej lubią i co je porusza do pięknego wzrostu??
Pytanko mam też związane z tym kiedy rotala Indica dostaje okrągłe listka co się przyczynia do takiego wzrostu okrągłych listek???
-

Piotras200
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Grodzisk Wielkopolski
-
nikt nic nie powie na ten temat ??
-

Piotras200
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Grodzisk Wielkopolski
-
Z tym co je rusza do pieknego wzrostu to trudno jednoznacznie stwiedzić,Ogólnie rotale z tego co wiem to magnezożerne gatunki.U mnie np. jest taka sytuacja ( już drugi raz)że rotala green rosnie jak szalona ,z koleji indyca ma problemy ze stozkami wzrostu.Coś mi je pali i za cholerę nie wiem co to może być.Wcześniej stosowałem sole teraz podaję gotowe nawozy a sytuacja się powtarza.
-
pablo77
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Raj
Powiązane tematy
bon2.jpeg
Rotala Bonsai znana pod nazwą Ammania bonsai to kompaktowa forma podobna do Bacopy caroliniany charakteryzująca się atrakcyjnym wyglądem, małymi rozmiarami i wolnym tempem wzrostu, dzięki ...
Wymiary akwarium + objętość: 90x50x50 - 225l
Oświetlenie: Chihiros VIVD 3
Nawożenie (z uwzględnieniem dawek na dany okres czasu): własna linia nawozowa, mineralizacja wody RO -VIMI Reminamin,
CO2...
viv-super-pure-6.jpeg
Zapraszam do zapoznania się z zajawką dystrybutora:
Z ogromną przyjemnością informujemy o poszerzeniu naszej marki ROTALA o AKWARIA SUPER PURE TANK :)
AKWARIA SUPER PURE T...
maflora-intense.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże krócej ...
rotala-maflora-light.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże kr...
rotala-rotundifolia-blood-red-1.jpg
Nowość w ofercie Tropica - Rotala rotundifolia 'Blood red'
Blood Red to najintensywniej czerwona odmiana Rotala rotundifolia. Jest to roślina łatwa w uprawie, ...
Hej,
Wracam po długiej przerwie, wystartowałem zbiornik HT 90x45x40H oświetlenie Hyperbar FXL75 zawieszona 15cm nad taflą wody, świeci 8h. Podmiany 40 litrów RO + PLANT MINERAL i mikro wg producenta....
Nie chce zawracać głowy, ale może ktoś znalazł by chwile, podrzucił mi jakiś pomysł co zrobić ze stożkami u rotali coloraty i rotali vietnam. Na Ludwigi sp. mini pojawiły się zółte kropki, być może ki...
Zamierzam kupić akwarium 360L i mam dylemat, co wybrać. W internecie nie znalazłem informacji, na temat różnic, wad i zalet. Jeżeli ktoś miał/ma doświadczenia z tymi zbiornikami, proszę o podzielenie ...
Witajcie, po tym gdy pękło mi akwarium, przymierzam się do zakładania nowego. Więc chodzi mi o rotale h'ra w poprzednim akwarium udawało mi się utrzymywać wodę na poziomie pH 6.8,
W nowym akwarium będ...
|