Witam
posiadam statecznik elektroniczny 2x 39 W i chciałbym troszke zmniejszyć oświetlenie do 1x 39 w moje pytanko brzmi tak czy na takim stateczniki mogę wyjąc jedną świetlówke i świecić tylko jedną czy nic się nie stanie złego ???
Olencjusz w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1744
Witam
chce podłączyć 2 świetlówki 15W a po prawej stronie statecznika jest 6 dziurek a kabelków od świetlówek jest 8, czy mógłby mi ktoś pomóc jak to podłączyć.
z góry dzięki
ps. wrzucam zdjęcie troch...
Badman w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1807
Chcę do akwarium 112 l dodać dodatkowego światła przy użyciu świetlówek, wybór padł na statecznik Philips HF-S 224/39 TL5 II http://www.lighting.philips.pl/prof/osprzet-oswietleniowy/s...
vieri w Oświetlenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3017
Witam, mam lampę 4x24w która w orginale chodziła na dwóch chińskich statecznikach 2x24w razy dwie sztuki. Po jakimś czasie przestała świecić. Wymieniłem stateczniki na jeden 4x24w,wszystko ładnie chod...
zeciak87 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1656
Witam posiadam statecznik 2x54w ale nie moge sobie poradzic z podłączeniem go
świetlówki podłączyłem wg schematu ale mam problem gdzie podłączyć zasianie
Pomoże ktoś
SpaweL w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1093
Witajcie,
Mojemu znajomemu zepsuła się pokrywa a dokładnie padł statecznik, w pokrywie było 2x 30W T8. Mam u siebie statecznik ale nie mam pojecia czy będzie się nadawał do tego typu świetlówek.Poprze...
Traktorzysta w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 861
Witam zmieniły się moje plany wobec zbiornika zamiast 1 dużego postanowiłem założyć 2 kostki jednak mam już na stanie statecznik 2x39w t5 i tu pojawia się moje pytanie czy mogę do niego podłączyć 8x8w...
rudi7 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 918
Witam szanownych forumowiczów,
Czy do statecznika firmy DMR Lightning TJB-E324P 3x24W można podłączyć tylko dwie świetlówki czyli 2x24W?
Pytam bo totalnie się na tym nie znam a nie chciałbym czegoś ...
Statystyki
Ten temat przegląda 263 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571607
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 263 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej