Wymiana membrany i filtrow w RO. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wymiana membrany i filtrow w RO.

Liczba wyświetleń: 713·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Moja osmoza dziala juz jakis czas i trzeba wymienic membrane i filtry jaka membrana juz doszedlem 75 gpd i wiem ze trzeba jeszcze wymienic restryktor natomiast mam pytanie odnośnie wymiany filtrow w RO oryginalne byly weglowy AC-IL-GAC i sendymentacyjny AC-IL-PP wiec rozumiem ze mam kupic takie same czy moze cos zmodyfikowac i czy jest ważne jesli chodzi o rozmiar jaki producent?
reaktywacja
120x45x50

meteoryt
Ranga: Poznaje temat

25 lut 2011, 23:31   (#2)  

Wymień na filtr węglowy prasowany, a wstępny np. 5 mikronów .Będzie ok.

Zbigniew Woźniak
Ranga: Początkujący

Miasto: Łódź

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Film Czyszczenie i konserwacja filtrów OASE

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1292
Hej Kilka rad jak czyścić i konserwować filtr OASE. Film po niemiecku. ?si=ZN0wBIpgfHZia9MK
YouTube

(film)J. niemiecki nowa wersja filtrów Oase

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1011
Cześć Poniżej film pokazujący zamiany w nowej wersji. ?si=RDBwnfrDVWDgDhxW
nowe-wersje-ex.jpg

Nowa seria filtrów Tetra EX już dostępna

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 16879
nowe-wersje-ex.jpg Tetra wprowadziła nowe wersje swoich filtrów zewnętrznych z serii EX. Poprawiono m. in. przepływu wody oraz system otwierania filtra... Czytaj więcej » Zobacz wideo:
Screenshot_20230110-074132_Allegro.jpg

Filtr Sera UVC-Xtreme 800 wymiana wirnika/zaworu/naprawa

brunonatura w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1279
Dzień dobry. Czy ktoś z forumowiczów posiada filtr sera Uvc xtreme 800 lub 1200? Przy czyszczeniu filtra uszkodził się wirnik, a w zasadzie odpiął się pierścień zabezpieczający jego oś. Czy ktoś miał...
YouTube

Filtr RO3 modyfikacja -dwie membrany

akwaAmator w Filtracja · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8693
Dzisiaj w końcu zmodyfikowałem swoją instalację RO korzystając z faktu ze musiałem wymienić prefiltry ... Modyfikacja polegała na dołożeniu 2 membrany 75gpd aby zaoszczędzić na odpadzie wody . Co mi ...

Nowy filtr i obawy przed wymianą.

miszelhdr w Filtracja · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 1553
Witam wszystkich ! Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony. Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...

Wymiana części mediów filtracyjnych

brunonatura w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1745
Hej, Dziś podmieniłem połowę mediów filtracyjnych w moim filtrze kubełkowym Sera UVC 800 Extreme. Pół sera crystal clear i połowę sera siporax 15 mm. W moim filtrze są dwa kosze. Zastanawiam się po ...

Wymiana kubełka do 1k

KubaGsxR w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1613
Hejo, Muszę wymienić mojego 14 letniego Eheima 2224 (700 l/h) na coś mocniejszego, przy zarośniętym baniaku ruch wody w akwarium jest b. słaby do tego filtr tez zwolnił. Akwarium 162l 90x45x40H HT. ...

Wymiana filtra ?

rmjtcz w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3508
Witam Posiadam obecnie z 7 letniego Eheima 2075 :shock: od około pół roku wirnik zaczął odzywać się :( Pytanie czy bawić się w wymianę wirnika czy np. wymienić na inny filtr nowy OASE BIOMASTER ? ...

Serwis filtrów akwarystycznych

Gargi21 w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4976
Witam serdecznie czy macie jakieś namiary na serwisy filtrów akwarystycznych potrzebuje naprawić filtr hydor profesional 250 bo mi cieknie już wymieniałem oringi w głowicy i dalej jest wyciek. Serdecz...

Statystyki

Ten temat przegląda 184 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571000
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: hacola7987

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 184 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.