|
|
Substrat Tetra Complete Substrate vs Tropica Aquacare
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zapraszamy do wzięcia udziału w ankiecie dla akwarystów stosujących kombinację: żwir + substrat podżwirowy.
-
Krzysztof
●
Właśnie czy ktoś stosował i jakie spostrzeżenia? Ceny porównywalne ranga firm również,
-
kamil0s
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Nowy Sącz
Jakiś czas temu w swojej 112l używałem tetra complete substrate. Mam bardzo miłe wspomnienia po tym podłożu. Rośliny nie były zbyt wymagające i rosły naprawdę nieźle.
-

kocyk
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: podlasie
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
w moim 63l mam jako podkład pod shrimp soil- od 6 miesięcy rosną w nim rotale, hygrophile, ludwigie (przez światło i co2 tempo wzrostu szybkie zarazem żarłoczność roślin pewnie też) Sprawuje się bardzo dobrze choc u mnie połączenie nietypowe.
-

moonrider
●
- Ranga: Znający temat
JBL aquabasis plus
JBL manado
żwir 1-3 mm
od 6-ciu miesiecy hula aż miło, rośliny zdrowe i zadowolone. 
-

Artur Wrocław
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Wrocław
Powiązane tematy
Witam
W tej chwili mam akwarium 375l, bo ja wiem może mam je jakieś 5 miesięcy. Akwarium jest na bazie ziemi ogrodowej (na początku były problemy z glonami ale to moja wina bo zacząłem świecić maksyma...
Start akwarium 240l, obsada to neony (100szt.), kirys panda (około 10szt.), zbrojniki różne (około 15 szt), może kilka skalarów.
Rośliny raczej umiarkowane, ale chciałbym mieć możliwość posadzenia cze...
podloze-tropica-aquarium-soil.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane p...
podloze-tetra-activesubstrate.png
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane p...
W niedzielę 2022-10-09 rozpocząłem mini test kilku podłoży.
Są to:
1. tropica plant growth substrate
2. ziemia (Kronen dla paproci, dodałem minimalną ilość suszonej gliny)
3. Platinum Soil
4. ControS...
Opiszę temat.
Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże.
Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
Witam planuję reset akwarium, jak substrat podżwirowy polecacie lub podłoże aktywne? I czy mozna stosować oba naraz?
Czy podłoże Tetra ActiveSubstrate może zmieniać twardość i odczyn wody?
W moim „świeżym” akwarium 54l zastosowałem ten substrat jako samodzielne podłoże. Akwarium wypełniłem wodą RO . Po kilku dniach...
Restartuje swój zbiornik i wybrałem jako podłoże i linię nawozową Tropica. Pytanie do osób używających lub mających wiedzę. Czy przy tym podłożu należy na coś konkretnie zwrócić uwagę? Czy podążać zgo...
Witam akwaryści,
Zamierzam założyć nowe akwarium, tradycyjnego low techa z mało wymagającymi roślinami. Zostało mi doradzone, aby tym razem zrezygnować z ziemi ogrodowej jako podsypki pod żwir i zamia...
|
|