Jaką wybrać kaskadę do kostki? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jaką wybrać kaskadę do kostki?

Liczba wyświetleń: 1265·Odpowiedzi: 3
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Wygląd listy:
mikczuk95 Cieszyn (śląskie)
Witam. Chcę założyć kostkę OW 27l i mam zamiar użyć w niej filtra kaskadowego. Myślałem o AquaClear 20. Co o nim sądzicie? Czy znacie może jakieś inne ciekawe filtry kaskadowe do 27? Najważniejszym kryterium dla mnie jest, aby wlot zbytnio nie rzucał się w oczy. Pozdrawiam.

mikczuk95
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Cieszyn (śląskie)

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Usunięto użytkownika 15150

21 lut 2011, 20:57   (#2)  

każdy wlot się rzuca
aqael robi najlepsze kaskady pod każdym względem

Usunięto użytkownika 15150

21 lut 2011, 20:59   (#3)  

Ja mam dwie kostki i w jednej jest ten aqua clear 20 a w drugiej fzn-1, oba działają bez zarzutu, fzn-1 jest większy i brzydszy, ale można tam więcej upchać wybranego przez Ciebie wkładu, poza tym sprawia trochę lepsze wrażenie jeśli chodzi o budowę.

Ale tak jak pisałem, oba działają bardzo dobrze.
zanim mi w czymkolwiek doradzisz pokaż mi swoje akwarium

mokuru

mikczuk95 Cieszyn (śląskie)

21 lut 2011, 21:13   (#4)  

Dzięki za szybkie odpowiedzi. Za 2,5 tygodnia zadecyduję ostatecznie przy zakupie kostki.
Pozdrawiam.

mikczuk95

Miasto: Cieszyn (śląskie)

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

maly1.jpg

Filtracja do kostki 8L?

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2580
Czołem. Mam problem z filtracją do miniaturowej kosteczki 20X20X20. Przez jakiś czas chodziła tam kaskada FZN-mini. Niestety albo mój egzemplarz jest wadliwy, albo robię coś nie tak, bo filtr wpada w ...
rurki1.jpg

Wlot / wylot - co wybrać?

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3284
Czołem. Właśnie zamontowałem swój pierwszy w życiu kubełek (Eheim 2213) i muszę powiedzieć, że chociaż cieszę się, że to wszystko działa, to niezbyt przypadły mi do gustu te zielone rurki wlotowe / wy...

Aquael Hypermax Link - Jaka Lampa UV-C?

Baczek28 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2498
Witam, Mam akwarium 450 litrów i nie wiem jaką lampę UV-C założyć? Mam filter zew. Aquael Hypermax Link który ma węże 19mm. Filter ma dwa wyloty co oznacza że musiałbym zamontować 2 lampy UV-C? Rober...

Jaki filtr do kostki 50x50x50

razarewi w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2239
Witam, Jak filtr zewnetrzny polecilibyscie do kostki 50x50x50? Pozdrawiam, Robert

Jaka rurka zasysająca do HW-602B

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1069
W zestawie do filtra SunSun HW-602B na wyposażeniu jest przezroczysta rurka zasysająca, więc wiadomo jak będzie wyglądać za kilka miesięcy. Dodatkowo w akwarium Aquael Optibent 70 sięga około 3/4 od p...

Jaka pompa do napelniania akwarium

radh w Filtracja · Odpowiedzi: 42 · Wyświetlenia: 34515
Chcialbym nieco usprawnic proces podmiany wody. Spuszczanie wody z akwarium robie wezem prosto do sedesu, i tutaj to rozwiazanie mi pasuje (szybko i czysto). Teraz chcialbym nieco usprawnic proces nap...

Filtr podżwirowy jaka pompa?

wilkwcieniu w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1243
Cześć. Startuję z krewetkarium ~12l. Proszę polećcie mi wydajną i cichą pompę która ogarnie temat. Ruszt 13 cm. Dzięki!

Wybór kaskady do kostki 30l

Benuchii w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1263
Witam proszę o polecenie filtra kaskadowego do kostki aquaela 30l oczywiście szklana pokrywa z góry pójdzie out. Zależy mi na jak największej ilości miejsca w tej małej kostce dlatego chcę się pozbyć ...

Jaka "szczotka" do szklanych wlotów/wylotów

Dejv_95 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2040
Witam Jak w tytule chciałem dopytać jakie stosujecie szczotki/wyciory do szklanych rurek z filtra? Jakby ktoś mógł podrzucić nazwę, chodzi mi żeby były na tyle "miekkie" żeby nie uszkodzić ...

Jaka długość węża silikonowego

Tycik w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3060
Cześć, jaka powinna być długość węża silikonowego do wyciszenia pompy podającej wodę z sumpa? Planuję pompę JEBAO DCP 5000 i rurki 32mm. Ktoś ma sprawdzony namiar na tergo typu węże? Na rynku widzę wę...

Statystyki

Ten temat przegląda 208 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 208 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.