[12l] Z nudów na zwolnieniu :) - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

[12l] Z nudów na zwolnieniu :)

Liczba wyświetleń: 1145·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Witam siedząc na zwolnieniu i trochę się nudząc robiłem porządki w szafce z duperelami do akwarium. No i znalazłem ze 2-3 l podłoża Aquael Acti Substrate Pro+, kamienie z kostki, mały filterek Aquaela, lampkę Aquael 11W. Postanowiłem coś z tego stworzyć i zaraz ruszam po jakiś zbiornik ( pewnie będzie to 12l jak znajdę) i jakaś roślinność. na pewno będzie jakaś fotorelacja Smiley

Po jakichś 2h 8-) :

Zakupiłem zbiornik 35x18x25 Smiley co daje jakieś 12l
Podłoże Aquael Acti Substrate Pro+ Regular
Filtr Aquael Pat Mini z gąbką.
Oświetlenie Aquael Ecoline 11W
Ogrzewanie brak.
Dekoracje jakieś kamienie i korzonek.
Flora: mały heniek, microsorium, pogostemon helferi, weeping moss, rotala.
Fauna brak. Może znajdzie się tam za jakiś czas jakaś krewetka Smiley
Nawożenie ADA Brighty K i bimbrownia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ziulko
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
gogi509 Międzyrzecz/Dublin

22 lut 2011, 00:31   (#2)  

Dosadziłbym z tyłu jakieś fodygowce.I korzonek jakby troszkę do tyłu dać...
No ciekawie może się zrobić :)
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy"
"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe"
A. Einstein

gogi509
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Międzyrzecz/Dublin

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

12l - Szklanka Mchu

Aal w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 7671
30x20x20 - 12l Zalane 01.09.14 Technika: Grzałka z termostatem 25W Filtr wewnętrzny Tetra IN300 - ustawiony na minimalny przepływ, wkłady standardowe. Lampka biurowa LED 3W, 200lm Roślinność: Mech...
1.jpg

12L Klify Dover - Johnbol

Johnbol w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 5654
Witam, W akcie desperacji i wrodzonej upartości postanowiłem ogarnąć trochę swój pokój żeby znaleźć w nim miejsce dla upragnionego akwarium (choćby i najmniejszego)! Jak sobie coś postanowię, tak z...

Mini Raj 12l

joasia_wawa w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 10466
Trudno to nazwać vivarium. Mały eksperyment przed założeniem czegoś większego. Funkcjonuje już przeszło miesiąc. Szkło 30x20x20, tło i boki kora dębowa. Zraszanie ręczne typu psik, psik ;) Flora: dro...

[12l][???]drewno w mchach-Przemyslaw K.

Prz3mEk87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3615
Witam, ten zbiornik też zmienił wygląd przy okazji zmian w 112-stce.W sumie to miało być zlikwidowane na jakiś czas,jednak nie miałem serca na taką decyzję więc został urządzony na nowo.W sumie to ni...

[Poprawka]Moje pierwsze krewetkarium 12L

Krewetka_1996 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2169
Akwarium:31x22x15 Filtracja:Filtr zewnętrzny kubełkowy Resun CY-20 Ogrzewanie:Grzałka 50W z termostatem(malutka)17cm Oświetlenie:Aquael DECOLIGHT 11W Co2:Tak Podłoże:Czarny bazalt Roślinność:Glo...

Moje krewetkarium 12l

Krewetka_1996 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2589
Akwarium:31x22x15 Filtracja:Filtr zewnętrzny kubełkowy Resun CY-20 Ogrzewanie:Grzałka 50W z termostatem(malutka)17cm Oświetlenie:Aquael DECOLIGHT 11W Co2:Tak Podłoże:Czarny bazalt Roślinność:Hem...

Iwagumi 12L

AquaNL w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1032
Witam, Chciałbym zmierzyć się z małym Heńkiem i Eleocharisem w Inwagumi o poj. 12L i wciąż nurtuje mnie pytanie czy na zwykłym drobnym żwirku (2-3mm) i specjalnej ziemi do roślin wodnych (coś ala T...

12l-Nano planted tank

Prz3mEk87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3362
Witam, Dzisiaj chciałem zaprezentować zbiornik,który powstał po likwidacji poprzedniej aranżacji .Tym razem miał to być typowy mały roślinny zbiorniczek-ot taki nano holender.W zbiorniku zamieszkały ...

12L - czy jest sens?

KarolF w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 2559
Hey. Chciałbym sobie urządzić mały zbiornik, bo tylko 12L na biurku przy którym spędzam codziennie przynajmniej 2 godziny i napotyka mi się pytanie: czy jest sens robić akwarium bez CO2? . Światło j...

[12L] 30x20x20 - pomoc w ułożeniu kamieni

marti w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3136
O to co ułożyłem w tym małym szkiełku i proszę o sugestie co zmienić ewentualnie jaki kamień zastąpić lub przesunąć aby to ładnie wyglądało. Podłoże zostaje takie jak na zdjęciu, z założenia ma to...

Statystyki

Ten temat przegląda 489 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 489 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.