Weipro 2010 podłączenie - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Weipro 2010 podłączenie

Liczba wyświetleń: 1100·Odpowiedzi: 1
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
damianzuz Szczecin

17 lut 2011, 22:48 Weipro 2010 podłączenie  (#1)  

Proszę o pomoc kogoś kto podłączał sterownik ph Weipro 2010. Nie wiem co źle zrobiłem na początek zdjąłem z elektrody pojemnik zabezpieczający następnie wsadziłem elektrodędo bufora i poczekałem aż się ustabilizuje, następnie przełączyłem w tryb PH/CAL7 i ustawiłem 7.00 tylko takie delikatnie skaczące na 7.1, 7.2 lub 6,99. Potem przełączyłem się w tryb ph ustawiłem odpowiedni poziom wyjąłem elektrode z bufora wstawiłem d akwa i nic ph ustawione 6,4 na wyswietlaczu weipro pokazuje 6,52 i niestety nie załącza elektro zaworu zaworu

damianzuz
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Szczecin

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
damianzuz Szczecin

05 cze 2011, 00:19   (#2)  

Temat do zamknięcia

damianzuz
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Szczecin

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

camozzi-zlaczka-zaciskowa-1-8-cala-gz-6mm-uszczelnienie.jpg

Podłączenie co2 przed reaktorem

olololo w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2743
Witajcie, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego i co2 wprowadzałem przez odpowietrzanie (uszczelniając silikonem) jednak zauważyłem że po jakimś czasie przez to, że wężyk nie jest sztywno ...

Podłączenie JBL proflora 2 ph

Adrian26 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2504
Czy ktoś z kolegów wie czy da się podłączyć jbl proflora 2 podłączyć pod inny elektrozawor od co2 jak oryginalny?

Podłączenie napowietrzacza i co2 do jednej kostki lipowej.

tom92 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6405
Witam, Proszę o poradę. Zamierzam podpiąć napowietrzacz i bimbrownie do jednej kostki lipowej za pomocą trójnika. Napowietrzacz włączać tylko na noc a bimbrownie mieć podpięta cały czas. Myślicie że t...

Weipro PH Controller PH-2010

k2krzych w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 9291
Czy ktoś używa taki oto ph kontroler -- Weipro PH Controller PH-2010 ??? Zastanawia mnie fakt ,że jest tam tylko jeden płyn do kalibracji. Czy nie ma wpływu to na dokładność?? Proszę o opinie osoby ...

Kalibracja Weipro PH-2010

Kaktusiarz w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2425
Dzień dobry, podczas odpakowywania sondy komputera Weipro PH-2010 zauważyłem, że wylało się z niej kilka kropel płynu. Czy to normalne? Drugie pytanie dotyczy kalibracji komputera. Ponieważ sonda nie...

Jak ustawić poprawnie kontroler ph Weipro

Krzyniu w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4412
Witam. Na wstępie chciałbym napomnieć wszystkich że jestem nowym użytkownikiem na tym forum i poczatkującym akwarystą . Mam ogromną prośbę o wytłumaczenie jak poprawnie się kalibruje kontroler ph We...

WEIPRO PH-2010 PH Controller

xkowalski w Technika CO2 · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 17312
Czy mial ktos stycznosc z tym sprzetem? Warto zakupic ten model? Prosze o opinie, sugestie.

Weipro 2010 problem z ustawieniem.

skyline3l w Technika CO2 · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6497
Witam. zakupilem niedawno zestaw co2 do mojego akwarium 260x60x60 lacznie z komputerem do tego zestawu Weipro 2010. wszystko podlaczylem zgodnie z instrukcja i wszystko dziala..zkalibrowalem odpowiedn...

Podłączenie Butli

risen28 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2401
Witam Wreszcie Forum działa :mrgreen: Mianowicie mam małe pytanko :? Chodzi o kolejność podzespołów Butli. Wiadomo reduktor pierwszy. Następnie obecnie za nim mam zaworek on/off , po nim zaworek precy...

Podłączenie co2 do filtra juwel bioflow 3.0

michalceg81 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5832
Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy opatentował może ktoś podłączenie co2 do filtra Juwel Bio flow 3.0? A może po prostu dokupić jakiś najmniejszy filtr kubełkowy i rozpuszczać co2 w dyfuzorze na ru...

Statystyki

Ten temat przegląda 206 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 206 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.