EI, sprawdzi mi ktoś??? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

EI, sprawdzi mi ktoś???

Liczba wyświetleń: 861·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

13 lut 2011, 15:54 EI, sprawdzi mi ktoś???  (#1)  

witam, sprawdzi mi ktoś to??
do tego jeszcze nawóz PMDD jako mikro
podmiana w niedziele dawkowanie
MAKRO- niedziela wtorek czwartek
MIKRO poniedziałek środa piątek

sorry za pomylenie działów...
Załączniki
1.xls
tabela
(40 KiB) Pobrane 129 razy

Sadownik20
Ranga: Poznaje temat

Usunięto użytkownika 15150

13 lut 2011, 18:16   (#2)  

tabela nr8 mówi o tym że za mało magnezu
co dziwne tabela numer 7 sugeruje, że jest ok
to by się trzebabyło autora kalkulatora zapytać czemu tak

reszta ok

Usunięto użytkownika 15150

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_1582.jpeg

Nawożenie Vimo solo , ktoś stosuje ?

djbovorta w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8682
Witam. Jako że zbiornik wystartował ponad miesiąc temu, walka z wysokim NO3 zakończona aktualnie na poziomie 5 chce wystartować z nawożeniem. Żeby zbić parametry do minimalnych robiłem podmiany czyst...

Nawozy z Węgier - ktoś używał?

bartosz34 w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6658
Podkusiłem się i wziąłem od znajomego Węgra nawozy macro i micro (razem z kilkoma roślinkami), na których utrzymuje swoje akwaria. Ma przepięknie zadbane rośliny, bardzo zdrowe. Generalnie tak mu rosn...

MicrobeLift BioCarbon - używał ktoś?

greir w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1989
Witam, Ma ktoś opinię na temat tego preparatu? Mam zbiornik w którym nie wchodzi w grę zamontowanie butli z CO2, a środkami na bazie aldehydu nawozić nie chcę ze względu na Vassilenerię, która zawsze ...

Czy ktoś zna skład CO2 w płynie?

smugga w Nawożenie · Odpowiedzi: 104 · Wyświetlenia: 55116
Witam, czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek forumowiczów zna i mógłby podać "przepis szwagra" na ten modny ostatnio specyfik jakim jest węgiel w płynie ? Spodziewam się, że tak jak w przypadku in...

Vimi solo K - ktoś używa?

Rozrabiak w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2141
Witam, Dlaczego przy kroplowaniu Vimi Solo K (Potas) woda nie robi się taka mglisto Biała? Jak chlapie Potas z AquaArtu to robi się mgiełka. Pozdrawiam, Grzegorz.

Water boost macro - miał ktoś do czynienia ?

kamil2963 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2162
Witam. Zacząłem nawozic nowo założone akwarium, ma około 2 tygodnie i jest na ziemii ogrodowej. Nie nawozil bym ale no3 ma wartość 1, nie wpływa to dobrze na jakość roślin. Czy wie ktoś może jaka dawk...

Czy ktoś potrafi zrobic automatyczny dozownik nawozów ?

haiaw w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5592
Hej, Czy ktoś potrafiłby zrobić automatyczny dozownik nawozów? Może już robił? Taki żeby można było regulować ilość ml na każdej pompce oddzielnie. Dozownik powinien się składać z 4 pomp, mogą to być...

Microbe-lift All-In-One, ktoś stosuje?

mar2509 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1689
Witam, przymierzam się zakładać z kolegą jego pierwsze akwarium roślinne, będzie to 63 litrowy zbiornik na bazie substratu podżwirowego Tropica oraz niezbyt mocnym oświetleniem na paskach LED 5630 DIY...

Miernik TDS-4 - czy ktoś używa...?

akwafun w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2983
Witajcie, zakupiłem sobie ostatnio miernik TDS-4 celem "badania" wody. I mam z nim problem. Pierwsze testy wykonałem na wodzie destylowanej i mojej kranówce. Destylowana - 5 ppm, kranówka ok...

Tanie nawozy. Ktoś używa?

maniak344 w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2160
Witam, znalazłem tanie nawozy, bo 5zł za butelkę 500ml z dozownikiem. Nie są to firmowe nawozy, tylko prawdopodobnie robione przez sprzedawce, są: azot, potas, magnez, fosfor, żelazo, mikro, makro, ty...

Statystyki

Ten temat przegląda 1078 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1078 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.