Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
witam, sprawdzi mi ktoś to??
do tego jeszcze nawóz PMDD jako mikro
podmiana w niedziele dawkowanie
MAKRO- niedziela wtorek czwartek
MIKRO poniedziałek środa piątek
sorry za pomylenie działów...
- Załączniki
-
1.xls
- tabela
- (40 KiB) Pobrane 129 razy
-
Sadownik20
●
- Ranga: Poznaje temat
Usunięto użytkownika 15150
tabela nr8 mówi o tym że za mało magnezu
co dziwne tabela numer 7 sugeruje, że jest ok
to by się trzebabyło autora kalkulatora zapytać czemu tak
reszta ok
-
Usunięto użytkownika 15150
●
Powiązane tematy
Witam.
Jako że zbiornik wystartował ponad miesiąc temu, walka z wysokim NO3 zakończona aktualnie na poziomie 5 chce wystartować z nawożeniem. Żeby zbić parametry do minimalnych robiłem podmiany czyst...
Podkusiłem się i wziąłem od znajomego Węgra nawozy macro i micro (razem z kilkoma roślinkami), na których utrzymuje swoje akwaria. Ma przepięknie zadbane rośliny, bardzo zdrowe. Generalnie tak mu rosn...
Witam,
Ma ktoś opinię na temat tego preparatu? Mam zbiornik w którym nie wchodzi w grę zamontowanie butli z CO2, a środkami na bazie aldehydu nawozić nie chcę ze względu na Vassilenerię, która zawsze ...
Witam, czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek forumowiczów zna i mógłby podać "przepis szwagra" na ten modny ostatnio specyfik jakim jest węgiel w płynie ? Spodziewam się, że tak jak w przypadku in...
Witam,
Dlaczego przy kroplowaniu Vimi Solo K (Potas) woda nie robi się taka mglisto Biała?
Jak chlapie Potas z AquaArtu to robi się mgiełka.
Pozdrawiam,
Grzegorz.
Witam. Zacząłem nawozic nowo założone akwarium, ma około 2 tygodnie i jest na ziemii ogrodowej. Nie nawozil bym ale no3 ma wartość 1, nie wpływa to dobrze na jakość roślin. Czy wie ktoś może jaka dawk...
Hej,
Czy ktoś potrafiłby zrobić automatyczny dozownik nawozów? Może już robił? Taki żeby można było regulować ilość ml na każdej pompce oddzielnie. Dozownik powinien się składać z 4 pomp, mogą to być...
Witam, przymierzam się zakładać z kolegą jego pierwsze akwarium roślinne, będzie to 63 litrowy zbiornik na bazie substratu podżwirowego Tropica oraz niezbyt mocnym oświetleniem na paskach LED 5630 DIY...
Witajcie, zakupiłem sobie ostatnio miernik TDS-4 celem "badania" wody. I mam z nim problem. Pierwsze testy wykonałem na wodzie destylowanej i mojej kranówce. Destylowana - 5 ppm, kranówka ok...
Witam, znalazłem tanie nawozy, bo 5zł za butelkę 500ml z dozownikiem. Nie są to firmowe nawozy, tylko prawdopodobnie robione przez sprzedawce, są: azot, potas, magnez, fosfor, żelazo, mikro, makro, ty...
|
|