Witam!
Zwracam się z prośbą o pomoc, a mianowicie chcę podłączyć dwie świetlówki 15W pod jeden transformator od świetlówki 30W i nie wiem jak to podłączyć.
Mile widziane rysunki/schematy - łopatologicznie proszę.
norbii napisał(a):Witam! Zwracam się z prośbą o pomoc, a mianowicie chcę podłączyć dwie świetlówki 15W pod jeden transformator od świetlówki 30W i nie wiem jak to podłączyć. Mile widziane rysunki/schematy - łopatologicznie proszę.
Rzuć okiem na statecznik, na każdym powinien być umieszczony schemat podłączenia.
Sebosska w Oświetlenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3960
Hejka ludziska. Ponad miesiąc temu założyłem swoje pierwsze akwarium z roślinami. Nie ma to być strikte akwarium roślinne typu holender, ale akwarium towarzyskie z wiekszą ilością roślin. MAm raczej m...
joshua w Oświetlenie· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 8598
Cześć,
Czy ma ktoś doświadczenie z tą lampą (Chihiros WRGB2 90) w kwestii świecenia nowego akwarium ?
Doczytałem gdzieś aby przez pierwsze 3 tyg. świecić w ustawieniu Red na 50%, Green na 40%, Blue n...
Krzysiek Wawa w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3186
Cześć,
Mam belkę CHIHIROS LED Seria RGB RGB120, chciałbym dorzucić opcje świtu i zmierzchu, polecicie mi jakiś sterownik, albo rozwiązanie jak to zrobić? Od razu dodam że mam ten ich sterownik z pilo...
DamianKr w Oświetlenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5011
Witam,
Zakupiłem do swojej lampy Twinstar 1200s sterownik, z funkcją wschodu i zmierzchu.
Pytanie jak zaprogramować lampę? Rozumiem, żeby łącznie świecić 10h, czyli u mnie to jest od 10 do 20.
Ale c...
j666 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6994
Mam kpl lampa na power LED i oryginalny 4-kanałowy sterownik ( 24 V ) połączone wtyczką DB-9. Chciałbym mieć możliwość podłączenia i sterowania tej lampy z TC421/420 ( więcej funkcji ), ale nie mam op...
Ami w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1592
Witam.
Chcę wymienić świetlówki w mojej pokrywie i zastanawiam się czy lepiej włożyć standardowe świetlówki t8 czy zamienniki LED. Które rozwiązanie jest lepsze dla roślin?
coolfon1988 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2416
Witam w weekend staruje z zbiornikiem i zastanawiam się jak świecić ile i iloma świetlówkami . Akwarium 100x50x50 . Oświetlenie 4x39W . Na początku myślałem zaczać świecić po 5/6 h ale nie wiem iloma ...
Ivern w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3150
Witam,
zastanawiam się czy są jakieś warte uwagi świetlówki LED które będą pasować do belki oświetleniowej z zestawu JUWEL RIO 180L. Aktualnie posiadam Juwel MultiLux Nature LED 895mm 23W 2250 lumenów...
Statystyki
Ten temat przegląda 255 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571608
• Liczba wątków: 49480
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 255 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej