różnica pomiędzy rotalą green a sp. green? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

różnica pomiędzy rotalą green a sp. green?

Liczba wyświetleń: 1150·Odpowiedzi: 5
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
waska Kraków
Ostatnio poprosiłem znajomego, aby zakupił dla mnie w sklepie przy ul. Młyńskiej w Krakowie Rotalę sp. Green. Sprzedający podał mu koszyki z etykietą Rotala Rotudinfolia Green stwierdzając, że to właśnie roslinka o którą chodzi. Gdy odebrałem zakupy od kolegi rozczarowałem się bardzo, widząc okrągłe listki, zamiast poziomych pręcików, jakie prezentowane są na fotce w dziale Baza roślin niniejszego forum oraz np. na zdjęciach akwarium pana Norberta Odolińskiego (520l). Poza tym zauwazyłem, że w dziale sprzedaży roślin jest ta sama fotka przy Rotali Green i Rotali sp. Green, wiec prosząc kolegę byłem przekonany, że to to samo.W związku z tym miałbym prośbę o jakieś wyraźne fotki, abym przekonał się o różnicy w wyglądzie tych roślin. Z góry wielkie dzięki
Ostatnio edytowano 11 lut 2011, 14:12 przez waska, łącznie edytowano 1 raz

waska
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Kraków

Usunięto użytkownika 15150

11 lut 2011, 13:29   (#2)  

okrągłe ma forma emersyjna
po tygodniu czy dłużej zmienią się listki i nowe będą już długie

Usunięto użytkownika 15150

Anonim 1811

11 lut 2011, 13:31   (#3)  

To ten sam gatunek - w koszyku jest forma emersyjna, która ma okrągły pokrój liści. Pod wodą szybko przekształci się w taką formę, jaką znasz ze zdjęć :wink:

Anonim 1811

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
waska Kraków

11 lut 2011, 13:39   (#4)  

chester napisał(a):To ten sam gatunek - w koszyku jest forma emersyjna, która ma okrągły pokrój liści. Pod wodą szybko przekształci się w taką formę, jaką znasz ze zdjęć :wink:

To super :D , dzięki chłopaki

waska

11 lut 2011, 13:40   (#5)  

To roślina z uprawy emersyjnej. Też miałem ostatnio taki dylemat kupując rotalę ;)
Zobacz odpowiedzi w TYM temacie.

wujek_bogdan
Ranga: Zainteresowany tematem

waska Kraków

11 lut 2011, 14:04   (#6)  

wujek_bogdan napisał(a):To roślina z uprawy emersyjnej. Też miałem ostatnio taki dylemat kupując rotalę ;)
Zobacz odpowiedzi w TYM temacie.

Dzięki Wujku Bogdanie, wszytko jak na tacy :D

waska

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Galeria Green Aqua - przegląd lato 2026

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 547
bon2.jpeg

Rotala Bonsai (Ammania Bonsai) - opis

roslinyakwariowe.pl w Rośliny środkowego planu · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 33259
bon2.jpeg Rotala Bonsai znana pod nazwą Ammania bonsai to kompaktowa forma podobna do Bacopy caroliniany charakteryzująca się atrakcyjnym wyglądem, małymi rozmiarami i wolnym tempem wzrostu, dzięki ...
YouTube

Film Warsztaty z Yusuke Homma w Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1651
Hej Ciekawy film jak zrobić aranż. Yusuke Homma podaje dużo trików, ponadto przedstawia jego relację jako ucznia z Takashi Amano. ?si=Cm013vYTzV8H1Lxu
YouTube

Film Mały zbiornik - aranż Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1602
Hej Film pokazuję jak fajnie można zaaranżować mały zbiornik. ?si=etqQaJl7TxK7jGQU
YouTube

Film Ciekawy aranż made in Green Aqua

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1766
Hej Miłego oglądania - są napisy po polsku. ?si=WCc-WQrjpP1ilWgp
20250724_204603.jpg

225L - Rotala Maflora - Sergiusz Musielewicz

sergiusz1988 w Akwaria · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6412
Wymiary akwarium + objętość: 90x50x50 - 225l Oświetlenie: Chihiros VIVD 3 Nawożenie (z uwzględnieniem dawek na dany okres czasu): własna linia nawozowa, mineralizacja wody RO -VIMI Reminamin, CO2...
viv-super-pure-6.jpeg

Nowe akwaria ze szkła "Super Pure" marki ROTALA

Piotr Baszucki w Szkło i meble · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8650
viv-super-pure-6.jpeg Zapraszam do zapoznania się z zajawką dystrybutora: Z ogromną przyjemnością informujemy o poszerzeniu naszej marki ROTALA o AKWARIA SUPER PURE TANK :) AKWARIA SUPER PURE T...
maflora-intense.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Rotala Maflora Intense

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6652
maflora-intense.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże krócej ...
rotala-maflora-light.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Rotala Maflora Light

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 7566
rotala-maflora-light.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże kr...

Opti white czy Rotala Super Pure

tunajerzy w Szkło i meble · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7972
Zamierzam kupić akwarium 360L i mam dylemat, co wybrać. W internecie nie znalazłem informacji, na temat różnic, wad i zalet. Jeżeli ktoś miał/ma doświadczenia z tymi zbiornikami, proszę o podzielenie ...

Statystyki

Ten temat przegląda 400 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571001
 •  Liczba wątków: 48804
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 399 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.