Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Proszę o poradę w sprawie krewetek,
Jedna z moich krewetek nosi jajeczka, sęk w tym, że jajeczek jest tak dużo, że nie wszystkie się jej mieszczą, niektóre ciągnie za sobą. Zauważyłam też, że zrobiła się dość mało ruchliwa. Czy to normalne?
-

rudablondynka
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Bydgoszcz
Jesli jajek jest za duzo i nie radzi sobie to częśc może zgubic, reszte powinna donoscic. Jesli pierwszy raz nosi jajka to moze sie zdarzyc ze nawet wszystkie pogubi - krewetki sie ucza nosic jajka, przerzucac nimi dbac o nie. To ze jest nieruchawa to tez zwiazane z jajkami, czesto moze sie tez chowac, siedziec grzes w kryjowce.
-
piotr007
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
Cześć zakładam ten temat bo może się to komuś przyda. Na internecie raczej nie znalazłam tego co mi się przydało zanim doszło do tragedii ale z własnych obserwacji napiszę co następuje.
W akwarium po...
Witam. Od pół roku stoi akwarium, od 4 miesięcy zamieszkały tam Redki. Woda z kranu przez ok 5 miesięcy, później kupiłem filtr RO i podmieniam na wodę RO. Podłoże to żwirek naturalny. Korzeń brzozy ba...
Drodzy koledzy.
Poradźcie. Nie mam pojęcia dlaczego moje simulansy spędzają całe dnie w ukryciu.
Wcześniej w tym akwarium funkcjonowały towarzysko ze srogą liczbą narybku kakadu. Imprezowały wręcz...
Witam. Chciałbym przestawić wam moją przygodę z rozmnażaniem krewetek caridina japonica- Amano.
Na wstępie zacznę od pierwszego podejścia:
Na stanie:
-akwarium ok. 12l
-menzurka 1000ml
-moździerz do ...
Witam, tak jak w temacie dziś zauważyłem pierwszą krewetkę z jajkami w moim krewetkarium . Z tego co mi wiadomo to samice wachlują i przekładają jajka w celu ich natleniania, lecz u mnie krewetka nosi...
Cześć.
Parametry wody:
Kran
Ph 7,2
Kh 14
Gh 25
Fe 0
Cu 0
Sio2 6.0<
NH4 <0,05
NO2 0,025
NO3 10
PO4 0
TDS 497
Us 1010
Akwarium
Ph 7,5
Kh 10
Gh 26
Fe 0
Cu 0
Sio2 6.0<
NH4 >0,05
NO2 0,3
NO3 ...
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20
Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość
Mam 20 neonów czerwonych
6 żałowników
3 piskorki
10 ampularii
5 kiryskó...
Jak w temacie.
Ostatnio w w okresie 4 tygodni padło mi 10 krewetek Amano, w związku z tym zastanawiam się co mogło być przyczyną. Urzędowały one u mnie w zbiorniku ok. 4-5 lat, "to może już był ich c...
Witajcie , mam otwarte akwarium, od zawsze wyskakiwały mi ryby . Na początku niewiele się tym przejmowałem ale ile można.Rybka to żywe stworzonko i jest mi ich szkoda jak również kasy wydawanej na nie...
Witam
Posiadam zbiornik 112l ( filtr wewnętrzny gąbkowy 550l/h) wodę podmieniam co tydzień ok 25l. akwarium 2mc, ryby od 3 tygodni.
Testy kropelkowe
Ph 7.6
GH 24
KH 12
Nh3 1 (0,02)
No2 0,025
No3 20
...
|
|