|
|
Jakie małe,stadne rybki koloru srebrnego???
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam,
pytanie jak w temacie.Czy znacie jakieś gatunki ławicowe , rozmiaru dajmy na to neonów w srebrnym kolorze.
W związku z tym ,że moja nowa aranżacja odnosić się będzie do tematyki morza ryby kojarzyć się mają ze śledziami. 
-

MarioMarina
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Siedlce
Hemmigrammus armstrongi - tylko muszą być z odłowu bo hodowlane tracą połysk!
-
Anonim 1811
●
Czysto srebrnych nie znam.
Jeśli dopuszczasz jakieś odstępstwa, może spodoba Ci się Hemigrammus rhodostomus (zwinnik czerwono usty)- oprócz płetwy ogonowej (w czarne paski) i głowy ( czerwona) są całe srebrzyste. Mam 10szt. i strasznie mi się podobają. Albo czerwonogłówka (Petitella georgiae) wygląda prawie identycznie jak zwinnik czerwonousty. Jest też Prionobrama filigera. Bardziej "srebrzystych" nie kojarzę ale na pewno ktoś coś jeszcze podpowie

Pozdrawiam. Witek
-
Wicia
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Ciechanów
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dzięki Panowie,
Srebne rybki nie są zbytnio popularne chyba więc szczerze powiedziawszy nic nie przychodziło mi do głowy.
Narazie moje typy to Prionobrama filigera lub Hemmigrammus armstrongi
Zorientować się tylko muszę jak z ich dostępnością.
-

MarioMarina
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Siedlce
Może nie są w kształcie śledzia ale ze srebrnych ryb zawsze podobał mi się Błyszczyk brylantowy - Moenkhausia pittieri http://www.google.pl/images?hl=pl&q=Moe ... 28&bih=812
Ewentualnie Błyszczyk parański - Moenkhausia sanctaefilomenae.
-

LeweLeweLof
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Łódzkie
Powiązane tematy
rybki chowaja sie pod filtrem lub w roslinach co zrobic?
Witam,
w swoim akwarium nie miałem szczęścia do odważnych ryb, miałem neona zielonego, czerwonego, zwykłego, teraz bystrzyki amandy i wszystkie prędzej czy później staja się płochliwe. Do akwarium rac...
Rybki osiadaja na dnie i zdychaja nie wiem co zorbic juz zwracalem sie po porade na stronie caly czas to nastapia mam molinezje i brzanki molinezji jest teraz 2 stzuki bo jedna zdechła a brzanek 6 ora...
Rybki plywaja na sammym dnie albo brzanki glowa do podloza nie wiem co zrobic testy wykazuja na dobra wode brzanek 7 molinezji 3 a kiryskow jest 3 akwa 60l
mam 3 molinezje 4 brzanki w 60l akwarium i rybki pływaja po samym dnie chyba ze dostaja pokarm to szybko wyplywaja do gory czym to jest spowodowane jak swiatlo jest wylaczone to plywaja w miare normal...
Witam ,prawie dwa miesiące temu założyłam 100l akwa, pływają tam kirysy i krewetki na dniach wpuszczam bojownika i moje pytanie to jakie ryby można tu dać chce jeden gatunek małych ryb ale żeby to boj...
Witam.
Pierwszym raz mam narybek glonojada. Wykluły się po 5 dniach, narybek jest teraz cały czas w jaskini glonojad zrobił ja w skalę dragon Stone. Jaskinia jest dość ciasna jak glonojad do niej wejd...
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...
Witam.
Posiadam w pracy akwarium 120l a w nim rybki t.j. brzanki (6), molinezje (4), gupiki(?), mieczyki(?), tetry(11), neony(5), glonojady(4), kirysy(6), danio(5), 2 welony złote długość po ok 10cm...
Jakie ryby do akwarium z brzankami ktorymi jest 6 i jedna molinezja oraz 2 kryskami chcial bym cos jescze dorzucic zeby ladnie to wygaldalo
|
|